Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye’nin Azerbaycan’a her türlü desteği vermek zorunda olduğunu söyledi.

“TÜM BOYUTLARIYLA DEĞERLENDİRMELİYİZ”

“Ermenistan’ın bölge barışını tehdit eden bu tutumunu kabul edemeyiz” diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Bu uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu terördür. Yukarı Karabağ’daki Ermenistan işgali, zaten bölgemizde kanayan bir yaradır. Yıllardır süren bu işgal hem bölge güvenliğini hem de refahını tehdit etmektedir.

*Çatışmaların yaşandığı coğrafya ülkemizin Kafkasya ile bağlantısı için stratejik önemdedir. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı gibi önemli uluslararası stratejik tesisler çatışma bölgesine yakındır.

*Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti olarak olayları tüm boyutlarıyla dikkatlice değerlendirmeliyiz. Meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan’a her türlü desteği vermek zorundayız.

“KALBİMİZ AZERİ KARDEŞLERİMİZLE BERABERDİR”

Yukarı Karabağ meselesinin barışçıl yollarla çözümü için önceliğin belli olduğunu dile getiren Öztrak, şu ifadeleri kullandı;

*Ermenistan, daha önce işgal etmiş olduğu bölgelerden askerlerini derhal geri çekmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yaşanan saldırıda şehit olan Azeri kardeşlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

*Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan’ın acısı bizim de acımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir.

[old_news_related_template title="Azerbaycan-Ermenistan haritasında son durum... İşte çatışma bölgeleri!" desc="Dün sabah saatlerinde Ermenistan'ın sivil hedefleri de içeren saldırısıyla başlayan Azerbaycan-Ermenistan çatışması devam ediyor. Son gelişmelere göre çatışmalarda bugün 15 sivil hayatını kaybetti. Azerbaycan işgal altındaki bazı köyleri kurtardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/28/iecrop/azeri-reuters-1_16_9_1601278913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/azerbaycan-ermenistan-haritasinda-son-durum-iste-catisma-bolgeleri-6057569/"]

[old_news_related_template title="Son dakika.... Erdoğan: Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilmeli" desc="İstanbul’da düzenlenen bir sempozyuma katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın dün Azerbaycan'a düzenlediği saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ermenistan işgal ettiği toprakları terk etmeli' dedi. Doğu Akdeniz tartışmalarında gündeme getirilen Sevilla Haritası'na da tepki gösterdi: Kim nerede, nasıl bu haritanın çizgilerini çekti? Biz de hazırlar ve dünyaya sunarız. Zor işler değil bunlar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/28/iecrop/rte-sozcu_16_9_1601293027.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-erdogan-ermenistan-isgal-ettigi-topraklardan-cekilmeli-6057898/"]