Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 16 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi.

Karara göre Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Fırat Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Göktaş’ın rektör olarak atanmasına tepki gösteren Erol, "Bu atamayı Elazığ halkının vicdanına ve takdirlerine bırakıyorum" diye konuştu.


“BU ATAMAYI ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIM ”

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın Fırat Üniversitesine rektör olarak atamasını üzüntüyle karşıladığını belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şunları kaydetti:

* Fırat Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olup, son derece saygın bir akademik kadroya sahipken, bu nitelikteki hocalarımız arasından seçilmeyerek dışarıdan atama yapılmasını uygun bulmuyorum.

* Bu atama bizim açımızdan Elazığ’da bardağı taşıran son damla olmuştur. 'Elazığ sahipsiz' dediğimizde bize tepki gösteren siyasilerin bu atama karşısında ne düşündüklerini merak ediyorum?

* Bu atamadan da anlaşılıyor ki, Elazığ AKP milletvekillilerinin referansları kurum ve kurullar tarafından da ciddiye alınmamaktadır. Diğer illerin referansı ile Elazığ’a bu tür bürokratik atamalar yapılmaktadır.

* Elazığ’ın Ak Parti'ye vermiş olduğu 18 yıllık desteğe karşın yapılan atamayı vefasızlık olarak görüyorum. Bu atamayı Elazığ halkının vicdanına ve takdirlerine bırakıyorum.

[old_news_related_template title="Rektör atamalarında dikkat çeken isimler" desc="Rektör atamalarına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla 16 üniversitenin rektörü değişti. Yeni atanan rektörler arasında dikkat çeken isimler de var. Bunlardan biri Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar. AKP döneminde 5 yıl Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Necdet Ünüvar, 23. 24. 25. ve 26. dönemlerde de AKP'den Adana milletvekili seçildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/14/iecrop/prof.-dr.-necdet-unuvar-depophotos_16_9_1597382537.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/rektor-atamalarinda-dikkat-ceken-isim-5986623/"]

[old_news_related_template title="Yine adrese teslim kadro ilanı! Bu kez dekanın kızına özel" desc="Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ'ın eşine özel kadro açmasının yankıları sürerken benzer bir olay Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde yaşandı. Personel Daire Başkanlığı, 28 Haziran’da sözleşmeli 2 diyetisyen alımı için ilan açtı. İlan şartlarına Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın kızı Süheyl Betül Topal uydu. 'Hakkı yenen arkadaş dilekçe verirse inceleme başlatırız. Onun dışında bir haksızlık yok' diyen Rektör Prof. Dr. Talıp Gül ise, 'Kadroya alınan kişinin yeni mezun olup olmadığını ise inceleteceğim. Size söz veriyorum, kadroda bir haksızlık varsa iptal ettireceğim' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/14/iecrop/dicle-univ-foto-sozcu_16_9_1597394557.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yine-adrese-teslim-kadro-ilani-bu-kez-dekanin-kizina-ozel-5987103/"]