Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, kentte emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapan F.E. ve komiser yardımcısı Z.Y., iddiaya göre nisan ayında çiftlik evi kiraladı. Emniyet görevlileri, bir süre sonra organizatör Fatih T. ile irtibata geçti. Görüşmenin ardından Fatih T., yanına bir grup yabancı uyruklu kadını da alarak, çiftlik evine gitti.

EMNİYET HAREKETE GEÇTİ

Burada corona virüsü salgınına rağmen parti düzenlenirken, sosyal mesafe kuralı hiçe sayılıp, müzik eşliğinde dans edildi, alkol alındı. Eğlence sırasında organizatör Fatih T., alkolün de etkisiyle sosyal paylaşım sitesi Instagram'daki hesabından canlı yayına geçti.

Bunun üzerine emniyet müdür yardımcısı ile komiser yardımcısını tanıyan polis memurları, yayını kaydederek, durumu Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'a aktardı. Görüntüleri izleyen Yılmaz da tepki gösterip harekete geçti.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Valiliği ise alem haberi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada görevden el çektirildiği de belirtilerek şunlar ifade edildi:

* Gölbaşı ilçesinde nisan ayı başında meydana gelen ve basına da intikal eden, bir emniyet müdür yardımcısı ve bir komiser yardımcısının çiftlik evinde alem yaptığı konusuyla ilgili olarak ilgililer hakkında derhal soruşturma başlatılarak Valiliğimizce 06.05.2020 tarihinde görev yerleri değişikliği yapılmış, soruşturma kapsamında görevden el çektirilme işlemi uygulanmıştır. (DHA)