Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Odabaşı Mahallesi'nde kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişi, iddiaya göre bankadan çiftlik kredisi çekmek için 100’e yakın kaz ve tavuk satın aldı. Kiraladığı araziyi de çitle çeviren şahıs, krediyi çektikten sonra kaz ve tavukları kaderlerine terk etti.

[caption id="attachment_6036703" align="alignnone" width="1200"] Foto: İHA / Kötü kokular üzerine çitle çevrili bölgeye giden vatandaşlar korkunç manzara ile karşılaştı.[/caption]

KORKUNÇ MANZARA

Bir süre sonra sıcak havanın da etkisiyle açlık ve susuzluktan kazların tamamı, tavukların da bir kısmı öldü. Çevreye yayılan kötü koku üzerine vatandaşlar rahatsız olunca korkunç manzara ortaya çıktı.

Bir mahalle sakini ölen kaz ve tavukları cep telefonuyla görüntüledi. Havuz olarak kullanılan bir alanda 10'a yakın kazın öldüğü görüldü.

[caption id="attachment_6036709" align="alignnone" width="1200"] Foto: İHA / İddiaya göre kredi almak için yapılan kümesteki hayvanlar açlık ve susuzluktan öldü.[/caption]

'BU RESMEN CİNAYET'

Kötü manzara karşısında ilgili yerlere şikayette bulunacaklarını belirten Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, "Bu resmen cinayet. İnsanla hayvan öldürmenin hiçbir farkı yok. Bunu her ne amaçla yaptılarsa yazıklar olsun. Her yere şikayet edip takipçisi olacağız" dedi. (DHA)