İlki salı günü yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, dün de devam eden arama çalışmaları sırasında yaşanan ikinci faciada ölü sayısının 41 olduğu bölgede arama çalışmalarına bugün de devam edildi.

AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar’ın dün yaşanan faciadan yaralı olarak kurtulmasının ardından yerine görevlendirilen AFAD Muş İl Müdürü Veysi Ateş koordinatörlüğünde gün boyu devam eden çalışmalarda 3 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Bulunan 3 cenazeden birinin ilk faciada çığ altında kalan minibüs şoförü Ramazan Akyol olduğu tespit edildi. Diğer iki cenazenin ise Aydın Z. ve Murat K.’ya ait olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Beyaz ölüm çığ! Nasıl meydana gelir… Nasıl Anlaşılır... O anda neler yapılır..." desc="Van'daki çığ felaketinde önceki gün bir minibüsün üzerine çığ düşmüş, 5 kişi yaşamını yitirmişti. Bölgeye giden kurtarma ekibinin üzerine de çığ düşmesiyle 41 kişi daha hayatını kaybetti. Peş peşe yaşanan iki faciada 84 kişi de yaralandı. Türkiye'de çığ felaket bölgelerinde arama kurtarma çalışmasına katılan Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT) Operasyon Sorumlusu Orhan Topal, çığ felaketinde erken müdahalenin önemine işaret ederek, “Çığ altında kalmış birine 30 dakika içinde müdahale etmelisiniz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/06/iecrop/cig2-sozcu_16_9_1581000113.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/beyaz-olum-cig-nasil-meydana-gelir-nasil-anlasilir-o-anda-neler-yapilir-5610608/"]


ÇIĞ ALTINDA 1 İTFAİYE ERİ BULUNUYOR

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

* Van-Bahçesaray kara yolunda meydana gelen çığ felaketi sonrası bugün sabah saatlerinde başlayan arama-kurtarma çalışmalarına; meteorolojik veriler, teknik heyetin sahada yaptığı incelemeler ve havanın kararması dolayısıyla bu saat itibari ile ara verilmiştir.

* Arama-kurtarma çalışmalarına 7 Şubat 2020 (Cuma günü) günün ağarmasıyla birlikte teknik heyetin yapacağı değerlendirme sonrası başlanacaktır.

* Bugün 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşılan çığ bölgesinde, profesyonel ekipler çığ altında kaldığı değerlendirilen 1 itfaiye erinin çıkarılması için çalışma yapacaktır. (İHA)

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den 16 ilde yoğun kar ve çığ uyarısı!" desc="Meteoroloji'nin yeni uyarısına göre, yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi görülen iller; Van, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Tunceli, Siirt, Şırnak, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin. Meteoroloji, İstanbul'un doğusundaki Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için ise yoğun, yer yer kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/06/iecrop/kar-foto-iha_16_9_1580997215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meteorolojiden-16-ilde-yogun-kar-ve-cig-uyarisi-5610502/"]