Cizre İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu corona virüsü ile mücadele çerçevesinde gerekli tedbirleri kararlaştırmak için Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu başkanlığında toplandı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile corona virüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ve kişiler arası bulaşmayı en aza indirmek amacıyla maske takmak zorunlu hale getirildi.

YAN YANA YÜRÜMEK DE YASAKLANDI

Cizre Kaymakamlığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*Kamu kurum ve kuruluşları-özel sektör işletmelerinin toplu çalışma alanları, toplu taşıma-özel araçlar, park, cadde, sokak gibi alanlarda maske kullanılması zorunludur.

*Ayrıca birden fazla kişinin bir arada yürümemesi, toplanmaması, sitelerin park ve bahçelerinde toplu halde bulunulmaması ve sosyal mesafenin korunması ile hijyen kurallarına uyulması ile ilgili tedbirler alınmasına karar verilmiştir.

*Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. İHA

[old_news_related_template title="Son dakika... Türkiye'deki corona virüsü salgınında son veriler açıklandı (28.05.2020)" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınında son durumu açıkladı. Yeni verilere göre son 24 saat içinde bin 182 yeni vaka tespit edildi ve 30 can kaybı yaşandı. Bugün açıklanan günlük vaka verilerinde 27 Mayıs'taki verilere göre artış yaşandığı gözlemlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/28/iecrop/koca-dha-2_16_9_1590691326.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-turkiyedeki-corona-virusu-salgininda-son-veriler-aciklandi-28-05-2020-5842184/"]