Tekirdağ Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasına ilişkin 6’ncı duruşma bugün görüldü. Duruşma 16 Mart 2021'e ertelendi. Kazada oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz, duruşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"BU DAVA 4 KİŞİYLE YÜRÜMEMEMELİ"

Mısra Öz, TCDD üst yönetimi ve Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin davaya müdahil olmasını bir kez daha talep ettiklerini belirtti. Öz, şöyle konuştu:

*Hem bizim taleplerimiz hem avukatlarımızın talepleri olmakla birlikte işaret edilen tek şey devlet demir yolları üst yönetiminin yargılanması, İsa Apaydın'ın yargılanması, İsa Apaydın'dan sonra genel müdür yardımcısı olup da şu anda genel müdür olan Ali İhsan Uygun'un sanık olarak mahkemenin karşısına getirilmesi, yaşanılan bu katliamlarda Ulaştırma Bakanlığı'nda Binali Yıldırım'dan tutun da Ahmet Arslan'a kadar herkesin sorumluluğunun olduğu, bu sorumluluk çerçevesinde bu davanın bu 4 kişiyle yürümemesi gerektiğini biz tekrar talep ettik.



"MAHKEMENİN GÖREVİ GERÇEK SORUMLULARI YARGILAMAK"

*2 buçuk yılın sonunda biz hiç kimseyi görmedik ve ciddiyetsizce yürütülen bu duruşmalarda bundan sonra büyük sorumluluk artık heyetin takdirinde. Onların yapması gereken, onların görevleri olan gerçek sorumluları buraya getirmek.

*Genel müdür, genel müdür yardımcısını, ulaştırma bakanlığını buraya getiremeyecek olan bir heyetle karşı karşıya kalırsak bu saatten sonra adil bir yürütme sisteminin olduğuna inancımız tamamen kaybolacak.

"ÇORLU'NUN HESABI SORULACAK"

Davadan önce Çorlu tren faciasında yakınlarını kaybeden aileler yürüyüş düzenledi. Acılı aileler, “Çorlu'nun hesabı sorulacak" sloganları attı.

[old_news_related_template title="Çorlu tren faciasında yeni rapor: TCDD kusurludur" desc="Çorlu’da 2018 yılında meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin öldüğü tren kazasına ilişkin yeni bilirkişi raporu mahkeme dosyasına ulaştı. Hazırlanan raporda, TCDD Genel Müdürlüğü kusurlu bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/28/iecrop/corlu-dha_16_9_1603893961.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corlu-tren-faciasinda-yeni-rapor-tcdd-kusurludur-6102009/"]