Manisa'dan Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesine kız istemek için gelen aile, beldede yaşayan ailenin evine konuk oldu. Akşam kız isteme merasiminin ardından iki aile birlikte yemek yedi.

Sabah belirtiler görülmesi üzerine kız isteme merasimine katılanlara Covid-19 testi yapıldı. İki aileden 9 kişinin corona virüsü taşıdığı tespit edildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibince yapılan araştırmada merasime katılanların 6 farklı binada oturduğu tespit edildi.

Testleri pozitif çıkanlar bazılarının hastanede tedaviye alındığı, ağır belirtiler görülmeyenlerin ise Tunçbilek Misafir Evi’nde yerleştirilerek izole olmaları sağlandığı kaydedildi.

"BİNALARI TESPİT EDEREK KARANTİNAYA ALDIK"

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, kız isteme merasiminin ardından vakaların görüldüğünü söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

* Manisa'dan bir aile, kız istemek için Tepecik beldesindeki bir ailenin evine gelmiş. Kız isteme merasimi nedeniyle de akrabalar toplanmış ve misafirlerle birlikte toplu yemek yenmiş.

* Bir süre sonra aileden bazı kişilerde koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri hemen çalışma yaptı.

* Bunun neticesinde İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak vaka sayılarında meydana gelen artışın önünü kesmek, süreğen hale gelmesini engellemek için birbiriyle akraba olan bu kişilerin yaşadığı binaları tespit ederek karantinaya aldık.

6 BİNADA 30 KİŞİ KARANTİNADA

Karantinaya alınan 6 binadaki 30 kadar kişinin tüm ihtiyaçlarının Tavşanlı Kaymakamlığı koordinesindeki Vefa Sosyal Destek Grupları’nca karşılanacağı belirtildi. Belde camilerinden corona virüsü ile ilgili uyarı anonsları yapıldı.

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu üyesi Çelik: Corona virüsü ile savaşımızı henüz kazanmış değiliz" desc="Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, 'Toplumun bir kesiminde tamamen normalleştik gibi bir durum var. Biz eski normale dönmedik. Corona virüsü ile savaşımızı henüz kazanmış değiliz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/21/iecrop/resim1_11450825_16_9_1592733458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesi-celik-corona-virusu-ile-savasimizi-henuz-kazanmis-degiliz-5886733/"]

[old_news_related_template title=" Corona virüsünde son durum: Artış sürüyor" desc="Aylardır dünya çapında korku yaratan corona virüsü salgınında panik yaratan bir artış gözleniyor... Vaka sayısı dünya genelinde 8.9 milyonu geçerken Covid-19'a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısı da 466 bini geçti. Corona virüsünün daha önce vaka sayısında düşüşe geçen Almanya, Çin ve Yeni Zelanda'da tekrar görülmesi panik yarattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/21/iecrop/hastne-reuters_16_9_1592723609.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusunde-son-durum-artis-suruyor-5886420/"]