Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olan corona virüsüne (Covid-19) karşı mücadeleler devam ediyor.

Yaklaşık 45 gündür etkili olan yeni normalleşme döneminde de yetkililer vatandaşların el hijyeni, maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri gerektiği uyarılarında bulunuyor.

Yapılan uyarılara rağmen bazı vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralını hiçe sayıyor olmaları dikkat çekiyor.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE MASKE VE MESAFE UNUTULDU

Akşam saatlerinde İstiklal Caddesi'nde yaşanan yoğunlukta vatandaşların maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralını unuttukları görüldü.

Kameralara yansıyan görüntülerde kimi vatandaşların maskeyi çene altına taktığı kimisinin de takmadığı dikkat çekti. (İHA)


[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca güncel corona virüsü verilerini açıkladı!" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınıyla ilgili güncel verileri açıkladı. 11 Temmuz Cumartesi gününün tablosuna göre, son 24 saatte 21 kişi hayatını kaybederken bin 16 yeni vaka tespit edildi. Bakan Koca, 'Son üç günde vaka sayılarında en çok düşüş olan 7 ilimiz: Kars, Çanakkale, Bartın, Artvin, Ardahan, Kütahya ve Yalova' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/11/iecrop/fahrettin-koca-depophotos-12_16_9_1594486721.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakani-koca-guncel-corona-virusu-verilerini-acikladi-2-5925561/"]

[old_news_related_template title="İstanbul'da telaşlandıran görüntü! 'Coronadan korkumuz var ama yapacak bir şey yok'" desc="Hafta sonunun gelmesiyle birlikte çok sayıda İstanbullu Şile'ye akın etti. Havanın da sıcak olmasıyla birlikte Şile plajlarını dolduran vatandaşlar denize girip, şezlonglarda güneşlendi. Açık ve toplu alanlarda maske takma zorunluluğuna uyulmadığı görülürken, şezlonglarda güneşlenenlerin sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekti. Şile Ayazma plajında yaşanan yoğunluk havadan da görüntülendi. Arkadaşlarıyla birlikte Şile'ye gelen Alkan Uçkar, 'Koronavirüsten korkumuz var ama yapacak bir şey yok. Tedbir amaçlı maskemiz yok ama gözlüğümüz ve şapkamız var. Denizde böyle yüzüyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/11/iecrop/dha-istanbul-1_16_9_1594481525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbulda-telaslandiran-goruntu-coronadan-korkumuz-var-ama-yapacak-bir-sey-yok-5925575/"]