Gaziantep'te 300 işçinin çalıştığı bir fabrikadaki aşçının corona virüsü testinin pozitif çıktığı ve aşçının yaptığı yemeğin ise dökülmek yerine işçilere yedirildiği ileri sürüldü. İddialar üzerine Gaziantep Valiliği tarafından inceleme başlatıldı.

İŞÇİ VE ARKADAŞI KARANTİNAYA ALINDI

Yapılan incelemelerde aşçının corona virüsü taşıdığı doğrulanırken aşçı ile birlikte çalışan arkadaşının karantinaya alındığı belirtildi.

Fabrikada yapılan inceleme ve denetimlerde olayın yaklaşık 16 gün önce meydana geldiği ifade edildi.

İDDİAYI GÜNDEME GETİREN KİŞİ İŞTEN ATILDI

Öte yandan iddiaları gündeme getiren işçinin, iş ahlakına ve iyi niyet kurallarına uymadığı gerekçesi ile işten çıkarıldığı öğrenildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Corona ile ilgili dikkat çeken uyarı: Asansörler yerine merdiven kullanın!" desc="MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, son dönemde tekrar hızla artan Covid-19 salgını dolayısıyla, ofis ve iş yerlerinde zorunlu haller dışında asansör yerine merdivenlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek, 'Birtakım önlemler alınmalı ve asansörlerde taşınan insan sayısı azaltılmalı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/06/iecrop/asansor-shutetr_16_9_1599401290.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-ile-ilgili-dikkat-ceken-uyari-asansorler-yerine-merdiven-kullanin-6025483/"]

[old_news_related_template title="KPSS'de isyan ettiren iddia: Coronalılar aynı okulda sınava girdi, gözetmenlere haber verilmedi" desc="Ankara’da corona virüsü pozitif olan vatandaşların Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulu’nda KPSS’ye girdiği ancak ÖSYM’nin gözetmenlere bu durumu bildirmediği iddia edildi. Acil doktoru olan ‘zutku’ isimli sosyal medya kullanıcısı, 50 yaşındaki annesinin durumdan habersiz şekilde bu okulda gözetmenlik yaptığını öne sürerek, “Gözetmenlerin durumdan haberi yok, ÖSYM bunu bildirmemiş. Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dakika gözetmenlik yaptırılıyor. Hem de sadece evden getirdiği maske ile. İnsan hayatı bu kadar mı değersiz?” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/06/iecrop/kpss-sozcu_16_9_1599405315.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kpssde-isyan-ettiren-iddia-coronalilar-ayni-okulda-sinava-girdi-gozetmenlere-haber-verilmedi-6025553/"]