Corona virüsü tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Her geçen gün virüsün yayıldığı ülke ve kişi sayısı artıyor. Corona virüsü tedbirleri kapsamında Türkiye’de de 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırıldı. Corona virüsü salgını nedeniyle uzmanlar evden çıkmama uyarılarında bulunurken, hastalığın yayılmaması için alınacak kişisel tedbirlerin önemine dikkat çekiliyor. Tüm dünyaya korku salan corona virüsün son durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Türkiye’de ilk corona virüsü vakası, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 11 Mart’ta gece yarısı 01.00’de duyuruldu. 12 Mart’ta açıklanan bir vaka ile toplam sayı ikiye yükseldi. Bu rakam 13 Mart’ta beşe, 14 Mart’ta 6’ya, 15 Mart’ta 18’e, 16 Mart’ta 47’ye çıktı.

Türkiye’de vaka sayısı 17 Mart’ta 98’e ulaşırken, ilk ölüm haberi de aynı gün geldi. 18 Mart’ta ölü sayısı ikiye, vaka sayısı ise 191’e yükseldi.

19 Mart’ta tablo ağırlaşmaya başladı. Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dörde, vaka sayısı 359’a çıktı. 20 Mart’ta ölü sayısı dokuza, vakalar ise 670’ye yükseldi. 21 Mart ise ölü sayısında en fazla artışın yaşandığı gün oldu. Ölü sayısı bir önceki güne göre 12 arttı ve 21’e çıktı. Vaka sayısı 947 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece verdiği son bilgilere göre; 22 Mart itibarıyla Türkiye’de corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye tırmandı. Vaka sayısı ise 1529 olarak belirlendi. Bakan Koca, Türkiye’de toplam 20 bin 345 test yapıldığını da açıkladı.



DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde 190 ülkeye yayılan corona virüsü (Covid-19) nedeniyle can kayıpları artıyor. Özellikle Çin’de ortaya çımasına rağmen corona virüsünden en fazla İtalya etkilenmiş durumda. İspanya’da ölenlerin sayısı 1772 olurken bu sayı İtalya’da 5 bin 476’ye yükseldi. İtalya’nın yanı sıra İran, ABD, İspanya, Almanya, Fransa gibi ülkeler de salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında ye aldı.

Dünyada corona virüsüne yakalanan kişi sayısı 337 bin 723‘e ulaşmış durumda. Salgın nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14 bin 441 olarak kayıtlara geçti. Enfekte olan ve tedaviye olumlu yanıt vererek kurtulanların sayısı ise 96,958 oldu.

[old_news_related_template title="Suriye'den korkutan corona virüsü açıklaması" desc="Yunanistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, İran ve Ermenistan'ın ardından bir sınır komşumuzda da corona virüsü tespit edildi... Suriye Sağlık Bakanı Nizar el-Yazıcı devlet televizyonuna açıklamalarda bulunarak ülkede ilk corona virüsü vakasının görüldüğünü açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/23/iecrop/corona-test-reuters_16_9_1584951469.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-suriyeden-korkutan-corona-virusu-aciklamasi-5696002/"]

İTALYA’DA BİLANÇO ARTIYOR

Avrupa ülkelerinde virüsün en çok etkilediği İtalya'da virüs nedeniyle 651 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde ölü sayısının 5 bin 476'ya yükseldiği açıklandı. Ülkede salgının ilk olarak 21 Şubat'ta ortaya çıkmasından bu yana ölü sayısı artarak devam ediyor.

ABD’de bulunan John Hopkins University’nin verilerine göre; Türkiye’deki corona virüsü (Covid-19) bağlantılı vaka ve ölüm sayısını anlık olarak görebilirsiniz. Canlı grafiğin sağ ve sol altındaki okları kullanarak dünya genelindeki veri ve istatistiklere ulaşabilirsiniz.

ÇEKYA'DA ÖLÜM YOK


Orta Avrupa ülkesi Çekya'dan da corona virüsü ile ilgili güncelleme bilgisi geldi… Pazar sabahı yapılan açıklama Çekya Sağlık Bakanlığı'ndan geldi… Yapılan açıklamada 10.7 milyon nüfuslu ülkede 158 yeni vaka görüldüğü belirtildi.

Çekya Sağlık Bakanlığı, corona virüsü vaka sayısının 1047'ye çıktığını duyururken, 6 kişinin iyileştiğini ve ölüm gerçekleşmediğini açıkladı. Cumartesi günkü verilere göre Çekya'daki sağlık görevlileri 15.584 kişiye corona virüsü testi yaptı.

İSPANYA'DA DURUM VAHİM

Corona virüsünden İtalya ile birlikte en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İspanya'dan dehşete düşüren bilgiler geldi… İspanya Sağlık Bakanlığı, corona virüsüne bağlı ölüm sayısının 1720'den 2182'ye çıktığını açıkladı.

Resmi rakamlara göre corona virüsü vakaları da yüzde 15 artarak 28.572'ye ulaştı. Dün bu rakam 24.926'ydı.



CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı corona virüsleri olduğu biliniyor.

CORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ

Corona virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor.

Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.

[old_news_related_template title="Corona virüsü testi nasıl yapılır? " desc="Corona virüsünün ülke geneline yayılması nedeniyle Sağlık Bakanlığı, kendilerinde belirtiler taşıdığını düşünen vatandaşlar için online Corona testini yayınladı. Ancak yayınlanan Corona testinde çıkan sonuçların sadece öneri niteliği taşıyor, bir resmiyeti bulunmuyor. Peki corona virüsü testi nasıl yapılır?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/23/iecrop/corona-virusu-foto-reuters_16_9_1584941357.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusu-testi-nasil-yapilir-saglik-bakanligi-online-corona-virusu-testi-yayinda-5696114/"]