Dünya genelinde gündemi meşgul eden Corona virüsü komşu Yunanistan’ın Türkiye’ye en yakın adalarından birisi olan Rodos’ta da kendini hissettirdi. Yetkililerin açıklamasına göre göre Rodos Adası’nda bugünden itibaren sinema, tiyatro, kafeterya, müzikhol ve tavernalar ile birlikte AVM, adliyeler, bar ve okullar ile birlikte kapalı alanlardaki çocuk oyun yerleri kapatıldı.

SADECE BANKA, MARKET VE ECZANELER AÇIK

Yapılan açıklamada sadece eczaneler başta olmak üzere banka ve marketlerin açık olabileceği belirtildi. Tüm ulaşım yollarının boş olduğu adada kimsenin evden çıkması istenmiyor. Yaşlıların evlerine siparişleri için telefon hatlarının kullanılması istendi.

ARNAVUTLUK SINIRI KAPATILIYOR

Edinilen bilgiye göre konu her ne kadar kesinlik kazanmasa da Yunanistan ile Arnavutluk arasında kara ve hava sınır kapılarının da yarın (Cumartesi) günü itibariyle kapatılacağı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Zirveye Corona virüsü önlemi!" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde 17 Mart salı günü İstanbul'da düzenlenmesi planlanan liderler zirvesi, yeni Corona virüsü nedeniyle telekonferans yoluyla yapılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/13/iecrop/corona-dha-4_16_9_1584130709.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/zirveye-corona-virusu-onlemi-5678827/"]

[old_news_related_template title="Fas'taki ilk Corona virüsü vakası iyileşti!" desc="Fas Sağlık Bakanlığı, ülkedeki ilk korona vakasının tedavisinin tamamlandığını açıkladı. Fas Sağlık Bakanlığı tarafından şu ana kadar ülkede 7 vaka tespit edildiği, ilk vakanın bugün iyileştiği, iki numaralı hasta olan 89 yaşındaki Faslı kadının hayatını kaybettiği duyuruldu. Ülkedeki diğer vakaların tedavisinin ise sürdüğü kaydedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/13/iecrop/corona-dha-3_16_9_1584125888.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/fastaki-ilk-corona-virusu-vakasi-iyilesti-5678772/"]