Edirne’de 7 bin 478 sağlık çalışanı adına 7 bin 478 adet fidan dikilererek Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı kurulacak. Edirne Valiliği’nin koordinesinde, Edirne Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen projenin ilk ayağı Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde başlatıldı.

3 HAFTADIR VAKA GÖRÜLMÜYOR

Açılışta konuşan Vali Canalp, Edirne'de son 3 haftadır yeni vakanın bulunmadığını ve hastanede tedavisi süren 1 kişinin kaldığını belirterek, o hastanın da birden fazla kronik hastalığının bulunduğunu ifade etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarının corona virüsüyle mücadelede eşgüdümlü çalışması ve halkın kurallara sımsıkı sarılması sonucunda başarılı bir süreç gerçekleştiğini söyleyen Canalp, "Ülke olarak istediğimiz istikamete doğru belli bir seyir aldık" dedi.

“Ama asla ve asla bizim alacağımız tedbirler konusunda bu bir gevşeme imkanı vermiyor” diyen Vali Canalp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

*Almış olduğumuz tedbirleri yine sıkı sıkıya uygulamaya devam ettirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın da yeni kontrollü sosyal hayat tedbirlerine harfiyen uyması gerekiyor.

*Bu güne kadar 65 yaş üstü vatandaşlarımız olsun veya 20 yaş altı vatandaşlarımız olsun ve bu yaş grubu arasında olan vatandaşlarımız çok büyük fedakarlıklar gösterdiler.

*Biz ülke olarak ve Edirne olarak bir başarmışsak bunu en başta vatandaşlarımızın yapmış olduğu fedakarlık sayesinde gerçekleştirdik bu başarıyı.

*Yeni girmiş olduğumuz kontrollü sosyal hayatta tedbirli davranmaya devam edeceğiz. Kamu kurumları olarak elimizden gelen tüm çabayı sergilemeye devam edeceğiz. Çaba gösteren tüm kurum kuruluşlarımıza sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve Edirneli vatandaşlara çok teşekkür ediyorum.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan aşı zirvesine corona virüsü mesajı!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel Aşı Zirvesi'ne bir video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında 'Salgınla mücadelede milli çabalarımız kapsamında; aşı ve ilaç çalışmaları yapmak üzere özel bir platform kurduk. Özel sektör ve üniversitelerin yanı sıra bu platformun şemsiyesi altında yürütülen 17 projenin 8'i sadece aşı geliştirilmesi amacına vakfedilmiştir. Dolayısıyla; Türkiye olarak şimdiden yukarıdaki uluslararası yardım ve aşı geliştirme faaliyetleri için 75 milyon avroyu aşan bir harcama yaptık' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/erdogan-depophotos-12_16_9_1591280550.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogandan-asi-zirvesine-corona-virusu-mesaji-5855768/"]

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Mehmet Ceyhan cevapladı: Corona yazın biter mi?" desc="Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, vatandaşlar arasında en çok kafa karışıklığı yaratan soruyu cevapladı: Corona yazın biter mi, virüs sıcak havadan etkilenir mi?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/corona-yazin-biter-mi-shutter_16_9_1591274618.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/prof-dr-mehmet-ceyhan-cevapladi-corona-yazin-biter-mi-5855300/"]