Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

*Çocukluk yıllarına beni götürmesi bunun yanında da tercih edilen yanındaki birkaç anekdot çok çok önemliydi.

*İşte bu simit idi, kitaptı, bu suydu. Bunların üçü çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı. Sınıfımdaki bir arkadaşımın kitapevleri vardı. Kütüphaneme aldığım ilk eserin taksitlerini kitap ve su satarak ödemiştim.

* O günden bu güne de hamd olsun bu şekilde yürüyerek geldik. Arkadaşlarım bunları güzel tespit etmiş yakalamış ve anneciğimin evdeki makinesinde komşulara diktiği elbiselerle, bana vermiş olduğu üç beş kuruşla haftayı doldurup giderdim. Böyle başlayan bir hayat ve şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki bu dev kütüphane ile tırmandığımız dev nokta.

*Şüphesiz ki kitap bizim için en önemli yol arkadaşım. Unutmayalım ki her kitap bir alimdir.

*Kanal İstanbul tek başına 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir.

DEPREM

*İlk etapta dönüştürülmesi gereken konut sayısı 6 milyon 700 bin. Hedefimiz her yıl 300 bin yeni konut inşa etmek.

*Elazığ'da 19 bin 180 bin, Malatya'da 4 bin 432 yeni konut yapılması gerektiği ortaya çıktı. Şu ana kadar Elazığ'da 960, Malatya'da 678 konutun inşasına yıl sonunda teslim edilecek şekilde başlandı.

Yaklaşık bugüne kadar 1 milyon 600 bin lira toplandı. Grup yönetimimiz bu parayı AFAD hesabına aktaracak.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

*Tüm terör örgütlerini destekleyen her davranışıyla arkadaşlar dediği teröristlerin arkasında duran kişi bu ülkenin ancak hasmı olabilir. Türkiye tarihinin en kritik mücadelelerinden birini verirken sürekli devleti ve milletini tahkir eden, tüm kamu görevlilerine saldıran bir kişi ülkesine değil düşmanlarına hizmet ediyor demektir.

*Kürsüde mavra keserek sadece kendisini tatmin ediyor. Suriye meselesini zerre kadar idrak edemeyen bir kişinin söyledikleri ancak sinek vızıltısı kadar değer taşır.

İdlib'de adam kendi toprağını savunuyor diyerek kahraman askerlerimizin mücadelesine zarar veren bir kişi asla bu milletin evladı olamaz. İnsanda vicdan önemli bir sestir.

*Bu İdlib'deki o yavruları televizyonda izlemiyor musun? 3-5 yaşındaki yavruların ayakları çamur içinde nasıl sığınacak yer aradıklarını görmüyor musun? O yavruların ahı sana yeter. Çamur deryası içinde başlarını sokacak bir çadır dahi bulamıyorlar.

*Bunları katil Esed'in insafına mı bırakacağız. Esed ile görüş diyor. Sen onu görmeden biz onla görüşüyorduk. Biz ona ne teklif yapsak geri çevirdi, adam olmadığını gördük.

*Bugün bizim karşımıza dikilen benim Kürt orijinli kardeşlerim Suriye'nin Kuzey Doğusunda şu anda terör örgütüne destek verenler onlara pasaport dahi vermiyordu.

*Ben de kendisine tavsiyede bulunuyordum neden vermiyorsun diye. Bak Kemal kalkıyor şimdi bize bu noktada ahkam kesiyor. Ya sen siyaseti bilmiyorsun, siyasetin cahilisin. Bunları tanımıyorsun. Bunlar cibiliyet fukarası.

*Gazi Mustafa Kemal'in Trablusgarp'ta ne işi vardı? Biz tarihimizle geleceğe yürüyen bir siyasi partiyiz. Bugün Liya'da Türk aşiretleri var. Sorun bilmez. CHP'nin geçmişini de bilmez. Libya'da ülkemizin ne yapmaya çalıştığını anlayamayan bir kişinin söyledikleri deryada damla bile değildir.

*Bu zatın zaten dönüp dolaşıp saman konusunu açması zihin çapıyla ilgili fikir vermeye yeterlidir. Kendisinin anlamayacağını bilsek de saman konusunu bu zatın zihin çapına uygun şekilde izah edelim.

*Türkiye 2019 yılında 24 milyon ton saman üretmiştir. Bunun bir bölümünü de ihraç etmiştir. Türkiye tarım ürünlerinde ithalatçı bir ülke değil net ihracatçı bir ülkedir. Tarım ürünleri ihracatı 3,8 milyar dolarken 2109'da 18 milyar dolara yükseldi.Türkiye dünyanın en önemli gıda ve üretici ihracatçılarından biridir.

RUSYA'YA İDLİB TEPKİSİ

*İdlib'de ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Talebimiz rejimin saldırılarını sona erdirip gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir.

*Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor. Gözlem kulelerimizi kuşatanlara verdiğimiz süre doluyor.

*En büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuz. Yakında bunun da bir hal ve çaresini bulacağız. Diplomatik kanalları kullanıyoruz.