Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Konseyi) "Covid-19 Salgınıyla Mücadelede İşbirliği ve Dayanışma" Konulu Olağanüstü Video Konferans Zirvesi'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

* Türkiye olarak gerekli tedbirleri süratle hayata geçirdik. Salgına nispeten daha hazırlıklı yakalandık.

* Sağlık Bakanlarımız görüş alışverişinde bulunabilir.

"KÜRESEL ÇAPTA EKONOMİK KRİZLE DE KARŞI KARŞIYAYIZ"

* Görünmez bir düşmana karşı mücadele yürütüyoruz. Salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta bir sosyo ekonomik krizle de karşı karşıyayız.

*Aldığımız tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle ulaştırma, gümrük, sınır geçişleri gibi alanlarda halk sağlığını gözetmek suretiyle, olabilecek en pratik çözümleri, en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz.

* Serbest, açık ve kurallara dayalı bir anlayış çerçevesinde uluslararası ticaretin ve kargo taşımacılığının sürdürülmesi, tedarik zincirinin sürekliliği açısından hayatidir.

* Alacağımız ulusal tedbirlerin, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyeleri ve Dünya Ticaret Örgütü kuralları temelinde ticari iş birliğimizi adeta kollar mahiyette olması, dayanışmamızın gereğidir

* İletişim sektörü de bu salgın ile önemli bir sınavdan geçiyor. Salgın bu alanın kesintisiz bir şekilde işletilmesinin gerekliliğini ortaya koymuştur.

* Salgın başladığından bu yana 64 ülkeden 25 binden fazla vatandaşımızın ülkemize dönüşünü temin ettik.

SİBER GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

* Konseyimizin siber güvenlik olgusunun geliştirilmesi ve uygulanması konusunda da rol alabileceğine inanıyorum.

* Allah'ın izniyle virüsle savaşı elbette kazanacağız, ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan corona virüsüyle mücadele mesajı!" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hastaneler ile diğer sağlık birimlerine 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinden N-95 maske, bir milyonun üzerinde koruyucu tulum, 181 binin üzerinde koruyucu gözlük dağıttıklarını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/02/iecrop/erdogan-dha-1_16_9_1585842245.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-corona-virusuyle-mucadele-mesaji-5721342/"]