Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından, ABD Başkan adayı Joe Biden’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Kalın, İngilizce yaptığı ve Biden'ı da etiketlediği paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

* Joe Biden’ın Türkiye analizi saf bir cehalet, kibir ve ikiyüzlülüğe dayanıyor.

* Türkiye’ye emir verilen günler geride kaldı.

* Ama hala deneyebileceğinizi düşünüyorsanız buyurun deneyin, bedelini ödersiniz.

BİR TEPKİ DAHA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Biden'a tepkisini sürdürdü:

* Biden “Erdoğan’ı değiştireceğiz, bunu darbeyle değil, seçimle yapacağız” derken, darbe diyemediği için seçim demiş. Cümledeki “darbe” seçim, “seçim” de darbe yerine kullanılmış. Sandığın gücüne inanıyoruz. Darbeye nasıl cevap verilir, en son ‘15 Temmuz’dan biliyoruz.

* Sandık namustur. Kimse müdahale edemez. Demokrasimiz hakedilmiş ve bedeli ödenmiş bir demokrasidir. Kimse yıkamaz. Yabancı müdahale peşindeki her virüse karşı siyasi dezenfektanlarımız yüzde yüz etkilidir.

Biden'a AKP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi de sert tepki gösterdi.

[old_news_related_template title="Joe Biden'ın Türkiye hakkındaki sözlerine partilerden tepki!" desc="ABD başkan adayı Joe Biden'ın Ocak ayında verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Onu darbeyle değil seçimle devireceğim' ifadelerini kullandığı konuşmasının gündem olmasıyla, Biden'a AKP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nden tepkiler geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/15/iecrop/biden-reuters_16_9_1597519731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/joe-bidenin-turkiye-hakkindaki-sozlerine-partilerden-tepki-5989774/"]

NE OLMUŞTU?

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a rakip olan Joe Biden, New York Times’a Ocak ayında verdiği röportajda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Türk muhalif liderler Erdoğan’ı yenmeli. Bu darbeyle değil seçim süreciyle olmalı" ifadelerini kullanmıştı. Biden "Bence şu an ona farklı bir şekilde yaklaşmalıyız ve muhalif liderliğini desteklediğimizi açıkça göstermeliyiz" yorumunda da bulunmuştu.