Sabah 06.00 sıralarında Ermenistan ordusu, Azerbaycan'a saldırdı, sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırı sonrası ölü ve yaralıların olduğu açıklandı. Saldırıya Türkiye'den tepki yağdı...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, şu ifadeleri kullandı:

* Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir.

* Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir.

ÇELİK: ERMENİSTAN ATEŞLE OYNUYOR

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısı sonrası Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik, şu ifadeleri kullandı:

* Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan’a bağlı katliam şebekeleri bu saldırılarla insanlık suçu işliyor. Ermenistan’a karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir.

* Türkiye Azerbaycan'ın yanındadır... Ermenistan ateşle oynuyor ve bölge barışını tehdit ediyor. Bu saldırılar Ermenistan’ın uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdi. Uluslararası toplum Ermenistan’ı mahkum etmelidir.

*
Türkiye bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da #Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edecektir. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

CHP: SALDIRIYI KINIYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını, sosyal medyadan yapılan paylaşımla kınadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da paylaştığı mesaj şöyle:

* Ermenistan tarafından uluslararası hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen ateşkes ihlalini ve sivillerin ölümüne neden olan saldırıyı kınıyoruz.

* Şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize rahmet, Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

BAHÇELİ'DEN SERT TEPKİ

MHP lideri Bahçeli Karabağ'ın Türk'ün olduğunu belirterek şunları kaydetti:

* Ermenistan´ın bugün sabah saatlerinde dost ve kardeş ülke Azerbaycan´ın askeri birlik ve mevzilerine, sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılar düşmancadır, yeni bir kanlı sayfanın açılması demektir.

* Karabağ Türk´ündür, Türk vatanıdır. Hiç kimse bu muhkem ve müstesna gerçeği değiştiremeyecektir. Yegâne gayesi Türk düşmanlığı olan Ermenistan´ın ve kiralık silahlı unsurlarının Türk milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur. Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan´ın yanındayız.

AKŞENER'DEN ÇAĞRI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Azerbaycan'a destek mesajı paylaştı:

* Ermenistan´ın Azerbaycan´a yönelik saldırıları kabul edilemez. İktidarı, uluslararası toplumu ve Minsk Grubu´nu, Ermenistan işgalinin sonlandırılması ve sorunun çözümü için acilen adım atmaya çağırıyorum.

* Her zaman olduğu gibi haklı davasında can Azerbaycan'ımızın yanındayız.



[old_news_related_template title="Azerbaycan-Ermenistan arasında tansiyon yükseldi: Saldırı bastırıldı" desc="Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında bu sabaha karşı yine tansiyon arttı... Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak, Ermenistan'ın bir saldırı düzenlediğini ve çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/azerbaycan-shutterstock_16_9_1601182882.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycan-ermenistan-arasinda-tansiyon-yukseldi-saldiri-bastirildi-6056405/"]