Şüpheliler arasında bulunan ve hastalar ile doktor arasında aracılık yaptığı iddia edilen Yasin Şimşek'ten para aldığını reddeden Didem Bozbura, şunları söyledi:

ARAYANLAR BENİ 'SEHER' ZANNEDİYORLARDI

* 2016 yılından beri eşim Mazhar Alp Bozbura adına kayıtlı olan telefona kendisine yardımcı olmak için cevap veriyorum. Bu telefon numarasını arayan şahıslar genellikle eşimin eski hastalarıdır. Bu telefon numarasını daha önce eşimin asistanı olan 'Seher' isimli kişi kullanıyordu. Arayanlar genellikle beni Seher zannediyorlardı. Ben arayan kişilere eşi olduğunu söylemekten utandığım için bu hastalar arasında Seher olarak bilindim.

EŞİME PARA VERSEYDİ BANA SÖYLERDİ

* Yasin Şimşek'i oturduğum mahalleden tanıyorum. Eşim ayağından rahatsızlandı. Şimşek'e eşime yardımcı olsun diye aylık 3 bin TL maaş verdik. Hasta yakınlarından neden para aldığını bilmiyorum. Kesinlikle daha önce bana hasta yakınlarından para alıp vermedi. Şahsın eşime para verip vermediğini bilmiyorum. Fakat eşime para verseydi, eşim bana söylerdi diye düşünüyorum. Yasin isimli şahıstan para almadım. Ben şikayetçilerden bıçak parası adı altında para istemedim. Suçlamaları kabul etmiyorum.

ANAHTARI MUSA'DAN ALMIŞ OLABİLİR


Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbura ise 1985 yılından beri doktor olduğunu ve Çapa'daki Tıp Fakültesi'nde çalıştığını belirterek şunları söyledi:

İş yerimde olduğum süre içerisinde bana tahsis edilen odada bir veya bir buçuk saat olarak kalırım. Şahsıma ait odaya ait anahtar, koridorda temizlik yapan Musa isimli şahısta olur. Yasin isimli şahısta evimin, odamın anahtarı yoktur. Ancak Musa'dan iş yerindeki odamın anahtarını almış olabilir. Yasin'i iki yıldır tanırım. Getir götür işi yapmaktır. Dizimi sakatlandığım süreçten beri bana yardımcı olur. Ben bu şahsa herhangi bir ücret ödemiyorum. Eşim ve ailesi şahsa harçlık verir.

HERHANGİ BİR ŞEYE KARIŞMAZ


* Hastalarım asistanımın kullanımında bulunan numarayı aradıklarında eşim Didem cevap verirdi. Hastalarım eşimi Seher isimli şahıs zannederlerdi fakat eşimin telefona cevap vermesinin sebebi arayanın kim olduğunu bilmemesidir. Yoksa işimle ilgili herhangi bir şeye karışmaz.

İLERİ DERECEDE MİDE KANSERİ

* Hatice Sözalanlar isimli şahsın akrabaları 5 Şubat günü odama gelerek dosyasını gösterdiler. Aynı hastaneden 5 ay sonrasına randevu verildiğini ve bunun çok geç olduğunu söylediler. Ben de dosyayı inceleyerek ileri derece mide kanseri olduğunu ve yoğun bakım gerektiğini gördüm. Yoğun bakımcılarla temasa geçerek hasta için yoğun bakımdan yer istedim. Onlar da bana bir hafta sonraki perşembeye gün verdiler.

Ben de akrabalarına 10 Şubat günü hastayı getirerek yatış işlemleri yapılacağını aksi durum olmaması halinde perşembe günü ameliyat yapabileceğimi söyledim. Yasin Şimşek isimli şahsa da yatış yapılacak olan hasta ve yakınlarından herhangi bir şekilde para istemesini talep etmedim. Aramızda hiçbir para alışverişi olamaz. Hakkımda yapılan suçlamalar kesinlikle asılsız ve yalandır.

PARAYI PIRLANTACIYA BIRAKIRDIM

Aracı olduğu iddia edilen 52 yaşındaki Yasin Şimşek ise Didem Bozbura'nın getir götür işlerin yaptığını belirterek, şunları söyledi:

* Müştekilerden hiçbirini tanımıyorum. Ben Didem Bozbura'nın söyledikleri doğrultusunda şahıslara gider para alırdım. Parayı da Didem'e veririm. Hiçbir şahsı tanımam ve bilmem. Bazen de almış olduğum parayı Bozbura'nın talimatı doğrultusunda pırlantacıya bırakırdım. Ben kimseden para almıyorum, aracılık etmiyorum. Sadece Didem Bozbura ve Mazhar Alp Bozbura’nın yanında getir götür işlerinde çalışıyorum.

HESAP NUMARASI GÖNDERDİ

Annesi Hatice Sözalan'ın ameliyat olabilmesi için kendisinden para talep edildiğini iddia eden Soner Sözalan ise DHA muhabirine şunları anlattı:

* Babam Metin Sözalan, Prof. Mazhar Alp'le görüşüyor. Hazirandaki ameliyatı öne aldırmak vaadiyle para talebi oluyor. Babamın okuma yazması yok. Ben hesaptan anlamamam diyerek, dayımın telefon numarasını veriyor. Dayımın telefonuna Yasin Ş. isimli kişi tarafından hesap numarası gönderiliyor. Hesap numarası daha sonra bana ulaştı. Hesap numarasını ben şüpheli buldum.

Soner Sözalan'ın dayısının telefonuna Yasin Şimşek tarafından gönderilen hesap numarası bilgisi. (FOTO: DHA)


PARALARI SAYARKEN YAKALANDI

* Hastanede çalışan güvenlik bir tanıdığımız var. Onu aradım, durumu kendisine anlattım. Kendisi Dr. Metin K.'nin yanına çıkıp durumu anlatmış. Metin hoca da böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylemiş. Ardından hocanın avukatıyla görüştük. Avukat hanım da detayını bize anlattı. Şikayetçi olunca polis devreye girdi. Polis cuma günü suçüstü operasyon düzenledi.

Annesi Hatice Sözalan'ın ameliyat olabilmesi için kendisinden para talep edildiğini iddia eden Soner Sözalan. (FOTO: DHA)


* Yasin Şimşek benden aldığı paraları sayarken gözaltına alındı. Daha sonra sorguda her şeyi itiraf etmiş. Prof. Alp ve Seher kod adlı Didem hanımın da bu işin içinde olduğunu, para taleplerinin olduğunu itiraf etmiş. Şu an tutuklanmışlar. Annemin şu an sağlık durumu ilerleme sürecinde ve mide kanseri. Midesi alınacak.

8 BİN 500 LİRA AMELİYAT PARASI

Hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan Tekin K. ise soruşturmanın boyutunu değiştirecek iddialarda bulundu:

* Semtten tanıdığım ve arkadaşım beni cep telefonundan arayarak annesinin çalıştığım hastanede tedavi gördüğünü, ameliyat olması için Metin K. isimli doktor adına para talep edildiğini söyledi. Ben de Metin K. isimli doktoru tanıdığımı ve bu konuda kendisiyle görüşeceğimi söyledim.

* Doktorun yanına gittim, durumu kendisine izah ederek kendisinin adına bir hasta yakınından 8 bin 500 TL ameliyat parasının talep edildiğini söylediğimde, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, kimseden ameliyat parası talep etmediğini söyledi. Yasin Şimşek isimli şahsı tanımıyorum ama olayların ertesinde arkadaşım Safiye Ü.'den para talep eden kişinin bu kişi olduğunu öğrendim.

Kendisinden habersiz rüşvet istenen Dr. Metin K.'nın avukat Fatma Aydın, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. (FOTO: DHA)


BİR GÜNDE 40 BİN LİRA KAZANMIŞLAR

Avukat Fatma Aydın ise 6 şubat perşembe günü akşam saatlerinde İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Metin K.,  tarafından arandığını ve kendi adına kullanarak para istendiğini söylediğini anlattı:

* Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Talep edilen 8 bin 500 liranın talep eden kişiye hastanede verilmesi konusunda istekli olan Yasin ile hasta yakınları görüştü. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Yasin'i , hasta yakını Soner'den parayı aldıktan sonra Prof. Dr. Mazhar Alp'in odasında suçüstü yakalayarak gözaltına aldılar.

* Yasin isimli kişi parayı Seher isimli sekretere vermek üzere aldığını söyledi. Polis nezaretinde Seher adlı kişi arandı. Seher de bu aldıkları paranın üzerine elindeki mevcut parayı da koyarak 30 bin liraya tamamlamasını ve Kapalıçarşı'daki kuyumcuya götürüp ödemesini söyledi. Suçüstü operasyonu bu şekilde tamamlanmış oldu.

* Emniyette verilen ifadelerden anlaşıldığı kadarıyla Yasin Şimşek, bu parayı Mahzar Alp Bozbura'nın talimatıyla aldığını böyle başka tahsilatlar da yaptığını, kendisini Seher olarak tanıtan kişilerce Mazhar Alp hocanın eşi olduğunu ifade etti. Dosyaya yansıyan haliyle dokuz mağdur daha var. Yasin Şimşek'in verdiği ifadelerden cuma günü saat 15.00 itibariyle 30 bin liranın birikmiş olduğundan yola çıkarak, öğrendiğimiz kadarıyla o gün için 40 bin lira para kazanmışlar. (DHA)