Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ne ilişkin yazılı açıklamalarda bulundu. Türkiye'de son zamanlarda artan basına yönelik baskılara değinen Ahmet Davutoğlu, basın özgürlüğüne vurgu yaptı.

“KİM KORKAR BASINDAN?”

Yayımladığı mesajında “Kim korkar basından?” diye soran Davutoğlu, “Şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar; basından ve gerçeklerden” dedi.

“GAZETECİLER İŞSİZİLİĞE MAHKÛM EDİLMİŞTİR”

Ülkemizde basının tek elden yönetilen bir propaganda aracı olduğunu belirten Davutoğlu, “Bugün, ana akım gazete ve televizyonların kapıları muhalefete kapalıdır. Mevcut düzen içinde, nitelikli gazeteciler işsizliğe mahkum edilmiştir.  Gazeteler okunmamakta, televizyonlar izlenmemekte, halk, habere, gerçeğe, bilgiye ulaşabilmek için sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralara yönelmektedir” ifadelerine yer verdi.

DEMOKRASİ İÇİN BASININ ÖZGÜR OLMASI GEREKİR”

Gerçekleri söylemeye çalışan basın mensuplarına hapis korkusuyla gözdağı verilmeye çalışıldığını aktaran Davutoğlu, “Eleştiriden, özgür düşünceden korkan bir iktidar, kaybetmeye mahkûmdur. Gerçek bir demokrasi için, basının özgür olması gerekir. Gazeteciler, özgürce sorup, araştırıp gerçekleri yazabilmelidir ”dedi.

“KORKACAK BİR ŞEYİNİZ YOKSA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DOKUNMAYIN”

“Cana kast edenlerin serbest, fikrini söyleyenlerin tutuklu olduğu bir ülkede korku ve endişe vardır” diyen Davutoğlu  “Saklayacak, gizleyecek bir şeyiniz yoksa basından korkmanıza gerek yok! Unutmayın, basından, gizli saklı iş çevirenler, hukuka uygun iş yapmayanlar, doğruyu söylemeyenler korkar! Eğer korkacak bir şeyiniz yoksa basın özgürlüğüne dokunmayın! Yoksa zan altında kalmaya devam edersiniz” açıklamalarında bulundu.



BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Gazetelerin basın özgürlüğü gününü kutlayan Davutoğlu, şu ifadelere yer veridi:

Eğilmeden, bükülmeden, menfaat peşinde koşmadan, gücün esiri olmadan, halk için, haktan yana haberin, gerçeğin peşindeki tüm gazetecilerin #BasınÖzgürlüğüGünü kutlu olsun”

[old_news_related_template title="Davutoğlu'ndan AKP'ye uyarı: Eylem planlarını hazırlayın ve açıklayın" desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP hükümetinin corona virüsü ile mücadelede açıkladığı 200 milyarlık ekonomi paketinden 20 milyarlık bir kısmının halka hibe edildiğini vurguladı. AKP’nin halka kredi vererek sorunları aşacağını düşündüğünü belirten Davutoğlu, 'Faize savaş açtığını söyleyenlerin bu kriz döneminde bile halka faiz yükü bindirmeye çalışmaları hazindir” dedi. İktidara uyarılarda da bulunan Davutoğlu, “Önümüzdeki dönemde hatalı ve fevri kararlardan korunabilmek için acil müdahale dönemi sonrası ile ilgili aylara indirgenmiş kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları hazırlayın ve açıklayın” şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/27/iecrop/davutoglu-sozcu_16_9_1588004319.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/davutoglundan-akpye-uyari-acil-aciklayin-5778231/"]

[old_news_related_template title="Davutoğlu'ndan bomba açıklama: Ben değil, Erdoğan söyledi" desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, 'Suriye konusunda bütün suçlamalar bana yapılıyor. Ben 'Emevi Camii'nde Cuma namazı kılacağız' diye birşey demedim. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Pelikan çetesinin algı operasyonu' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/23/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1587623344.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/davutoglundan-bomba-aciklama-ben-degil-erdogan-soyledi-5768040/"]