Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Koruma Komisyonu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Konya'nın Meram ilçesindeki evinin önünde koruma noktasında görev yapan korumayı kaldırma kararı aldı.

Koruma kararının kaldırılması kararına ise "tehdit yok" açıklaması gerekçe gösterildi. Koruma Hizmetleri Yönetmeliği gereği eski başbakanların ev ve iş yerlerinin 24 saat korunma hakkı bulunuyor.

FOTO: SÖZCÜ


“28 ŞUBAT SÜRECİNDE BİLE BÖYLE BASKI GÖRMEDİK”

Ahmet Davutoğlu'nun evinin korunması kararının kaldırılmasına sert tepki gösteren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve AKP eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı, “Genel başkanımızın evinin korunma tedbiri bundan 3-4 gün kaldırıldı. Alınan karar artık sözün bittiğinin bir göstergesi. Biz 28 Şubat tarihinde bile böyle bir baskı görmedik” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve AKP eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başcı (FOTO: SÖZCÜ)


“PARTİ ÜYELERİMİZE VE TEŞKİLATLARIMIZA BASKI UYGULANIYOR”

Gelecek Partisi'ne yapılan baskıların ters teptiğini aktaran Başcı, şöyle konuştu:

* Şu an birçok üyemiz ve teşkilatımıza baskı uygulanıyor. Bu neyin korkusudur. Ama ne yaparlarsa yapsınlar korkunun ecele faydası yok.

* Halkımız yapılanları biliyor ve görüyor. Gelecek Partisi'ni durduramayacaklar. Biz halkımızla birlikte iktidara yürüyeceğiz.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

* Sayın Ahmet Davutoğlu Koruma Yönetmeliği kapsamında özel koruma statüsünde bulunmasından dolayı kendisi ve aile bireylerine koruma hizmeti sağlanmaktadır.

* Sayın Ahmet Davutoğlu, Koruma Hizmetleri Yönetmeliğinin 6. ve 7. maddesi kapsamında hakkındaki koruma seklinin görevden ayrıldıktan sonra da taleplere bakılmaksızın korumaya alınacak başlıklı 7’inci maddesindeki Eski Başbakanlardan olduğu, özel koruma kararının tüm koruma şekillerini kapsamasından dolayı konut ve işyeri koruması yönetmelik esaslarına göre yapılmaktadır.

* Sayın Ahmet Davutoğlu ve aile bireylerinin koruma hizmetine toplam 63 personel ve 10 araç görevlendirilmiştir. Söz konusu haberlere yansıyan Konya Meram’daki bağ evini ise Sayın Davutoğlu’nun çok sık kullanmadığı, bu nedenle koruma noktasının mevcut haliyle devam etmesine, Koruma Hizmetleri Yönetmeliğinin 4. maddesi Konut Koruma tanımında açıklandığı şekilde, motorlu devriye marifetiyle sık sık kontrol edilmesine, Sayın Davutoğlu’nun bulunduğu süre zarfında da koruma noktasına personel görevlendirilerek koruma hizmeti sağlanmasına karar verilmiştir.

* Kamuoyuna yansıtıldığının aksine Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Konya Meram’daki bağ evinde koruma kararının kaldırılması söz konusu değildir.