Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören, İcadiye Mahallesi Necdet Doğan Caddesi'nde bulunan, 7 katlı Altunbaş Apartmanı, ekiplerce riskli olarak tespit edilince yıkımına karar verildi.

Caddenin iki tarafı da güvenlik önlemleri alınıp, bariyerlerle kapatıldı. Altunbaş Apartmanı'nın, dün akşam yıkımına başlandı. Binadan 3 ay önce satın aldığı daireye 2 önce hafta yerleşen Makbule Baran, yıkımına üzüldüğünü söyledi.

Binanın depremde hasar gördüğünü anlatan Baran, şu ifadeleri kullandı:

* Evin içi kötüydü. Ben de 40 bin TL masraf ettim. Her şeyi hazırladım, eve yerleştim. 2 hafta oturdum ama yıkım kararı alındı. Mağdur oldum. Çok üzüldüm. Depremde hasar gördü binamız. Kolonları çatlamış. Evi aldığım kişi çok sağlam demişti. Ama ne yazık ki öyle çıkmadı.

* Yetkililer geldi, inceleme yaptı. Yıkım kararı aldılar. Tabi ki cana geleceğine mala gelsin. Canımıza bir şey olmadan önlem alındı. Fakat maddi olarak mağduriyet yaşamış olduk. Yine de çok şükür. (DHA)

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Naci Görür'den Manisa depremi açıklaması!" desc="Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 14.26'da meydana gelen depremle ilgili uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde depremle ilgili 3 ay önceki tahminleri tutan Prof. Dr. Naci Görür, Manisa depremiyle ilgili 'Endişe edilecek bir şey yok' değerlendirmesinde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/deprem-shutterstock-1_16_9_1580223387.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/prof-dr-naci-gorurden-manisa-depremi-aciklamasi-5593313/"]