Kandilli Rasathanesi, merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok ilde de hissedilen deprem Elazığ'da geçtiğimiz aralık ayında meydana gelen depremi hatırlattı. 4.9'luk depremin ardından Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, önemli bir uyarıda bulunmuştu.

SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Bingöl, Doğu Anadolu fay hattının Sivrice ilçesinden geçtiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmıştı;

Bu bölgede Doğu Anadolu fayı dediğimiz Erzincan ve Erzurum'dan başlayan İstanbul'u da içerisine alan Kuzey Anadolu fayından sonra Türkiye'nin ikinci büyük fayı bulunuyor.

Ortalama 5 büyüklüğündeki depremler bu fay hattının geçtiği Sivrice ilçesinde birkaç yıl içerisinde sıkça tekrarlanıyor.

5 büyüklüğündeki depremler bu bölgede beklenen depremler. Ama daha büyük depremleri de bekliyoruz.

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Bingöl: Daha büyük depremler bekliyoruz!" desc="Elazığ'daki 4.9'luk depremin ardından gözler uzmanlara çevrildi. Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman ve çevre illerde de hissedilen depremde can ve mal kaybı olmasa da büyük panik yaşandı. Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, “Bölgede beklenen depremler ama daha büyük depremi de bekliyoruz. Çünkü bu fayın bazı bölgelerinde kırılma uzun süredir olmamış” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/27/iecrop/deprem-hatira-111_16_9_1577442541.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/prof-dr-bingol-daha-buyuk-depremler-bekliyoruz-5534212/"]