İranlı bilimadamı Muhsin Fahrizade’nin uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

*İranlı bilimadamı Muhsin Fahrizade’nin Tahran’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduk. Bu menfur cinayeti kınıyor, İran Hükümeti ile merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz.

*Türkiye, bölgede barış ve huzuru bozmaya çalışan her türlü girişime ve faili ya da hedefi kim olursa olsun terörizmin her türüne karşıdır.

*Bu doğrultuda, sözkonusu eylemi gerçekleştirenlerin açığa çıkarılmasının ve adalet önünde hesap vermelerinin sağlanmasını temenni ediyor, tüm tarafları sağduyu ve itidal içinde hareket etmeye, bölgede tırmanmaya yol açacak girişimlerden kaçınmaya davet ediyoruz.

[old_news_related_template title="İran'dan Fahrizade suikastıyla ilgili çarpıcı iddia: İsrail'in paralı askerleri yaptı" desc="İran'da nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin bombalı araç saldırısında öldürülmesine öfke dinmiyor. Başta Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani olmak üzere pek çok kişi saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu. Ruhani, İsrail'in paralı askerleri kullandığını öne sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/28/iecrop/muhsin-fahrizade-reuters-1_16_9_1606547943.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/irandan-fahrizade-suikastiyla-ilgili-carpici-iddia-israilin-parali-askerleri-yapti-6144692/"]