Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Irak Başbakanlık ve Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan Operasyonlarına yönelik yapılan açıklamalara yanıt verdi.

"AÇIKLAMALAR MESNETSİZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un açıklamasında, "Eli kanlı terör örgütü PKK’nın Irak’ta melce bulduğu yerlere karşı yürüttüğümüz Pençe harekatları hakkında Irak makamlarınca yapılan açıklamalara gerekli cevapları zamanında vermiştik. Bu konuda Irak makamlarından yeni ve mesnetsiz bazı açıklamalar gelmektedir" denildi.

"İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Bakanlığın açıklamasında Irak makamlarına şu yanıt verildi:

*Bu vesileyle Irak makamlarına, uluslararası hukuk ve Irak Anayasasından kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirerek topraklarını PKK terör örgütüne kullandırtmamalarını beklediğimizi, Irak’ın da güvenliğini tehdit eden ve egemenliğini ihlal eden PKK ile ortak mücadele için işbirliğine hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatırız.

*Bu beklentiler karşılanmadığı müddetçe, Türkiye, sınırlarına, güvenliğine ve istikrarına yönelik Irak topraklarından doğan her türlü yıkıcı faaliyete karşı uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı temelinde gereken tedbirleri almaya kararlıdır.

[old_news_related_template title="Dışişleri: Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın ithamını reddediyoruz!" desc="Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın, Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan Operasyonlarımızı kınamasını ve ülkemizi bölgede istikrarsızlık kaynağı olarak itham etmesini reddediyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/03/iecrop/disisleri-dha-1_16_9_1593810526.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/disisleri-misir-disisleri-bakanliginin-ithamini-reddediyoruz-5910099/"]

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Ayasofya cevabı: Kimsenin haddine değildir" desc="ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Ayasofya'nın müze olarak kalması yönündeki çağrısına ilişkin açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 'Ayasofya üzerinde her türlü tasarruf yetkisi Türkiye’nin egemenlik hakları çerçevesinde iç işlerimizi ilgilendiren bir konudur. Tabiatıyla herkes kendi düşüncesini söylemekte serbesttir. Ancak egemen haklarımız konusunda “uyarıyoruz, dikte ediyoruz” üslubuyla konuşmak kimsenin haddine değildir' ifadelerine yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/01/iecrop/ayasofya-sozcu_16_9_1593627928.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/disisleri-bakanligindan-abdye-ayasofya-cevabi-kimsenin-haddine-degildir-5905891/"]