Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkede seçimlere sayılı günler kala, işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde yine çok sayıda ilave konut inşa edileceğini açıklamıştır.

*Uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan bu işgalci anlayışı bir kez daha şiddetle reddediyoruz.

*Her seçim öncesinde Filistin halkının haklarını gaspetmeyi ve uluslararası hukuku ayaklar altına almayı adet edinen İsrail Yönetimi’nin bu alışkanlığını sürdürdüğü görülmektedir.

*İsrail’in sözkonusu yasadışı adımları atarken ABD tarafından bir süre önce açıklanan sözde barış planından da cesaret aldığı açıktır.

*Filistin toprakları Filistin halkınındır. İşgalci zihniyet bu gerçeği hiçbir zaman değiştiremeyecektir.

[old_news_related_template title="Son dakika... Netanyahu'dan flaş hamle! 3 bin ev planı yeniden devrede" desc="İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Doğu Kudüs yakınlarında 3.000 ev inşa edileceğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/20/iecrop/netanyahu-reuters_16_9_1582207855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-netanyahudan-flas-hamle-3-bin-ev-plani-yeniden-devrede-5636928/"]