Bu haftaki Cuma hutbesini kuraklığa ayıran Diyanet, vatandaşları Cuma namazının ardından yapılacak yağmur duasına katılmaya davet etti.

Hutbede, “Son zamanların en kurak yılını yaşadığımız bu günlerde ülkemizde suya ve yağmura ihtiyaç duyulmaktadır. Siz kıymetli cemaatimizi, Cuma namazının farzından sonra yapacağımız yağmur duasına katılmaya davet ediyorum” denildi.

Su gibi bir hazineye paha biçilemeyeceği vurgulanan hutbe şöyle:

*Suyumuz toprağın derinliklerine çekilip gitse, onu bize Rabbimizden başka hiç kimse geri getiremez.

*Bugün yeryüzünde bir damla berrak ve tatlı suyun hasretiyle yaşayan milyonlarca insan varken, bize düşen sonsuz şükretmektir: Bizi yediren, suya kandıran, ihtiyaçlarımızı gideren ve bizi barındıran Allah’a hamdolsun!

*Şükrümüzün gereği olarak, nimetin kıymetini bilelim, suyu kullanırken bilinçli davranalım. İhtiyacımızdan fazla su tüketerek geleceğimizi tehlikeye atmayalım. Diğer canlıların da hakkını ihlal ederek vebale girmeyelim.

[old_news_related_template title="Meteorolojiden korkutan tablo: Harita giderek kararıyor" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün eylül ve kasım ayları arasındaki üç aylık ve kasım ayı kuraklık haritalarına göre, Türkiye'nin önemli bölümünün yağış almadığı, olağanüstü, çok şiddetli ve şiddetli kuraklık yaşandığı görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/10/iecrop/detay-kopya-10_16_9_1607595035.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meteorolojiden-korkutan-tablo-harita-giderek-karariyor-6161659/"]

[old_news_related_template title="Meteorolojiden korkutan kuraklık haritası" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü korkutan kuraklık haritasını yayınladı. Haritaya göre Orta Karadeniz olağanüstü ve çok şiddetli kuraklık riskinde yer alıyor. Ağustos ve ekim aylarını kapsayan haritasına göre son 3 ayda Samsun'da 'çok şiddetli kuraklık' yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/05/iecrop/detay-kopya-3_16_9_1607153172.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meteorolojiden-korkutan-kuraklik-haritasi-6154523/"]