Seyahat için Çin’e giden M.B. (32) isimli vatandaş, 12 gün önce Türkiye’ye döndü.

Daha sonra Diyarbakır’a gelen M.B., yüksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurdu.

Corona virüsü taşıdığını düşünen hasta hemen tedavi altına alındı.

M.B. tetkiklerinin yapılması için hastanede bekletilirken, bulunduğu kat tedbir amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, yaptığı açıklamada, M.B.’nin Çin’den geldiğini söyledi.

Hastanın Çin’den gelmesi sebebi ile panikle hastaneye başvurduğunu kaydeden Tekin, şunları söyledi:

* Hastada herhangi bir belirti yok.

* Panik halinde Çin’den de geldiği için hastaneye başvurmuş acaba bende de var mı diye.

* Şu an için tetkikleri yapılıyor, aktif bir bulgu yok.

* Bizim düşüncemiz negatif yönde.

* Tetkiklerin ardından vatandaşı evine göndereceğiz ve kuluçka dönemi olan 14 günlük süreyle takibe alacağız.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN CORONA VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, kentte bir kişinin Corona virüsü şüphesi üzerine hastanede tedaviye alınmasına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, söz konusu kişinin 24 Ocak günü Çin'den Türkiye'ye giriş yaptığı belirtilerek, 25- 27 Ocak tarihlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaptığı başvuruda herhangi bir bulguya rastlanmadığı tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde ilimizde Çin'den yayılan 'koronavirüs' şüphesiyle bir vatandaşımızın hastaneye yatırıldığı iddia edilmiştir.

* Öne sürülen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır, ilimizde virüse yönelik herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

* 24 Ocak 2020 tarihinde Çin'den ülkemize giriş yapan bir vatandaşımız 25- 27 Ocak 2020 tarihlerinde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisine başvurmuş olup, yapılan muayene ve tetkiklerinde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

* Söz konusu vatandaşımız 3 Şubat 2020 tarihinde saat 17.00 civarında üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle yeniden hastaneye başvuruda bulunmuş ancak yapılan değerlendirmesinde herhangi bir enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır.

* Çin'de ikamet ettiğini belirten vatandaşımız internette dolaşan haberler nedeni ile yoğun anksiyete yaşadığını bu yüzden acil servise başvurduğunu belirtmiştir.

* Vatandaşımızın her ihtimale karşı laboratuar tetkikleri alınarak ilgili birimlere gönderilmiştir.

* Vatandaşımız tedbir ve gözlem amacıyla Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinde takibe alınmıştır. İHA-DHA

[old_news_related_template title="Çin'deki corona virüsünde kaç kişi öldü? Corona virüsü korunma yolları nelerdir?" desc="Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 23 ülkede vakaların görüldüğü corona virüsünde panik sürüyor. Dünya Sağlıkı Örgütü virüs nedeniyle ölenlerin sayısını açıkladı. Peki corona virüsü korunma yolları nelerdir? İşte alınacak önlemler ve yapılan son açıklamalar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/03/iecrop/coronav-shutter_16_9_1580743203.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cindeki-corona-virusunde-kac-kisi-oldu-corona-virusu-korunma-yollari-nelerdir-5604589/"]