İstanbul’da akşam saatlerinde dışarıyla çıkan vatandaşlar, akşam saatlerinde belirlen dolunay manzarasının keyfini yaşadı.



İstanbul manzarasıyla birleşen dolunay görüntüsü görenleri kendine hayran bıraktı. Dolunayın önüne zaman zaman bulutların gelmesi kartpostallık görüntüler oluşturdu.



Adana'da da akşam saatlerinde ortaya çıkan dolunay, büyüklüğü ve parlaklığıyla ilgi çekti. gözlenen dolunay adeta geceyi aydınlattı.



Dolunay, bulutsuz hava ile gökyüzünde buluşunca, çıkan güzel görüntü karşısında Adanalı vatandaşlar kısa bir sürede olsa dolunayı seyretti.



Elazığ’da da ayın kızılımsı anı kartpostallık manzara oluşturdu. Kentte dolunayın muhteşem anını görmek isteyenler ise tarihi Harput Mahallesi’ne çıkarak o anları cep telefonları ile kaydetti.



Keban ilçesinden ailesi ile birlikte gelerek tarihi ana şahit olduklarını ifade eden İbrahim Akbulut,çocuklarla geldiğini, ayın kendilerini etkilediğini söyledi.



Şehir manzarası ile birlikte ayın çok güzel olduğunu dile getiren Mustafa Berat Işık ise, “İlk önce ay kırmızıydı. Daha iyi bir şekilde görelim diye Harput’a çıktık” diye konuştu. İHA

[old_news_related_template title="Ay tutulması saat kaçta? Parçalı ay tutulması bu gece Türkiye'den izlenecek mi?" desc="Ay tutulması için artık az bir süre kaldı. Yılın üçüncü parçalı ay tutulması bu gece gerçekleşecek. Geçtiğimiz iki parçalı ay tutulması ülkemizden görülmüştü. Ancak bu akşam gerçekleşecek ay tutulması Türkiye'den net bir şekilde izlenemeyecek. Parçalı ay tutulması hakkındaki bilgileri ve saat kaçta başlayacağını haberimizde sizlere aktarıyoruz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/05/iecrop/parcaliaytutulmasi_16_9_1593975811.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ay-tutulmasi-saat-kacta-parcali-ay-tutulmasi-bu-gece-turkiyeden-izlenecek-mi-5912740/"]