Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.  Polisi harekete geçiren olay emniyete yapılan bir şikayetle ortaya çıktı. İddiaya göre, İzmir’de yaşayan bir kişinin arsası bilgisi dışında başka bir kişiye satıldı. Durumu öğrenen kişinin şikayeti üzerine çalışma yapan ekipler, ilginç bir dolandırıcılığı ortaya çıkardı.

20 MİLYONLUK ARSA

Polisin yaptığı çalışmada, arsanın “Dublör” kullanılarak satıldığı anlaşıldı. İddiaya göre, Büyükçekmece’de emlakçılık yapan A.R.I., tapu kayıtlarından uzun süre işlem görmeyen arsaları belirledi. Piyasa değeri 20 milyon lira olan bir arsanın sahibinin İzmir’de yaşadığını öğrenince harekete geçti.

TÜM FOTOĞRAFLARI DEĞİŞTİRDİLER

A.R.I. arsayı ele geçirmek için bir adamını “Dublör” olarak belirledi. Gerçek arsa sahibinin tapu kayıtlarındaki fotoğrafı silinerek, dublörün fotoğrafı eklendi. Ancak arsa sahibinin eski tapu senetlerinde gençlik fotoğrafları da olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine eski senetlere de dublörün gençlik fotoğrafları eklendi.

SAHTE KİMLİK

Arsa sahibine ait tapu kayıtlarında ne kadar fotoğraf varsa değiştiren şebeke, sonraki aşamada, gerçek arsa sahibi adına sahte kimlik çıkardı. Bu kimliğe de dublörün fotoğrafı eklendi. Elde edilen sahte kimlikle, gerçek arsa sahibi adına cep telefonu hattı satın alındı.

ARSYA MÜŞTERİ BULUNDU

Dolandırıcılar bir yandan tapu işlemlerini yürütürken diğer yandan da arsa için ilan verdi. Paraya ihtiyacı olduğu için 20 milyonluk arsayı 3.5 milyona satacağını söyleyen A.R.İ bir müşteri bulunca planın ikinci aşaması devreye sokuldu.

İddiaya göre, dublör ve arsayı alacak kişi satış işlemleri için tapu dairesine gitti. İşlem sırasında, tapu müdürlüğünce atılan mesaj sahte kimlikle alınan hatta gelince, şüphe duyulacak bir durum yaşanmadı.

ARSANIN VERGİ BORCUNU DA ÖDEDİ

Ucuza gayri menkul satın aldığını düşünen kişi, aynı zamanda satış öncesinde arsaya ait 24 bin lira vergi borcunu ödediği de öğrenildi. Şebeke üyelerinden A.Ç.’nin, “Daha sonra hesaptan düşeriz diyerek” aldığı parayla arsaya ait vergileri ödediği belirtildi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Dolandırıcılık olayını ortaya çıkaran mali polis, A.R.İ, A.Ç. ve başka bir şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 3 şüpheli “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla adliyeye gönderildi. Şüphelilerden ikisi tutuklanırken biri hakkında da adli kontrol hükmü uygulandı.

[old_news_related_template title="'Dolandırıcılık' hükümlüsü müteahhite cinsel saldırı davası" desc="Eskişehir'de inşa ettiği apartman dairelerini farklı kişilere satıp, 112 kişiyi yaklaşık 7 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada 2011'de 113 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Cem Abacı  hakkında, cezaevinde hükümlüye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/21/iecrop/detay-kopya-12_16_9_1603277524.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/dolandiricilik-hukumlusu-muteahhite-cinsel-saldiri-davasi-6091274/"]

[old_news_related_template title="Bursa'da şoke eden olay: Dublör kullanıp dolandırdılar!" desc="Bursa’da dolandırıcılar, kimliğini ele geçirdikleri Mehmet Ali Cengiz'e ait 50 milyon lira değerindeki 4 ayrı araziyi, Tapu Müdürlüğü’ne götürdükleri dublör aracılığıyla kendi üzerlerine geçirdi. Mahalledeki emlakçıdan olayı tesadüfen öğrenen Mehmet Ali Cengiz, hukuk mücadelesi başlatıp, arazilerin üçüncü kişilere satışını durdurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/31/iecrop/938df805174e1946850a06330ff51d66_16_9_1572504795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/dublor-kullanip-dolandirdilar-5421906/"]

[old_news_related_template title="Banka çetesinin yöntemi polisi bile şaşkına çevirdi! Hollywood senaryosu gibi dolandırıcılık!" desc="İstanbul Polisi, banka müşterilerinin internet hesaplarını ele geçirerek, 600 bin lira vurgun yapan çeteyi çökertti. Müşteri bilgilerini çeteye sızdıran banka çalışanlarının da aralarında bulunduğu 39 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce de benzer suçlardan yakalanan şebeke elebaşının ise cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Çetenin kurbanların parasını çalmak için uyguladıkları yöntem ise polisi bile şaşkına çevirdi. İşte dolandırıcılık filmlerinin senaryosuna taş çıkartacak olayın detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/tes.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/banka-cetesinin-yontemi-polisi-bile-saskina-cevirdi-hollywood-senaryosu-gibi-dolandiricilik-2178740/"]