Corona virüsü salgını gündelik hayat akışında birçok değişiklik getirdi ve düğünler de bu noktada iptal oldu. Salgın önlemleri hafifletirilirken vatandaşlar düğün salonlarının ne zaman açılacağına dair sorulara cevap aramaya başladı. Şimdi merak edilen sorular arasında düğün salonlarını kapatan önlemlerin ne zaman kalkacağı yer alıyor. İşte ayrıntılar…

DÜĞÜNLER OLACAK MI? DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Corona virüsü salgını önlemleri hafiflemeye başlarken düğün salonlarının ne zaman açılacağı konusunda bir açıklama bulunmuyor. Düğün salonları büyük kalabalıkların bir arada bulunduğu ortamlar olduğu için bir süre daha kapalı kalacağı tahmin ediliyor.

DÜĞÜN SALONLARI ZARARDA

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez, sosyal mesafe nedeniyle kitlesel etkinliklerin iptal edilmesini ve sektörün sorunlarını sozcu.com.tr’ye değerlendirdi. Sönmez, “Odamıza bağlı 1,175 işletme var. Aralık, ocak, şubat aylarını da boş geçiren işletmelerimiz tam sezon başlayacak iken kapatılmasıyla hem maddi hem manevi olarak bir çöküntü yaşadı. 19 Mart tarihinden beri kapalı olan işletmelerimizde yaz aylarına yeni müşteri rezervasyonu yüzde 90 düşmüş durumda. Şu an iş yerleri sadece randevulu olarak mart-nisan aylarındaki düğünler haziran ayı ve sonrasına erteleme işlemlerini yapıyor” diye konuştu.