Eczanelerin çalışma saatleri hakkında merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz… Eczaneler hangi saatler arasında hizmet vermektedir? Eczaneler hafta içi mesaiye sabah saat 08:30’da başlar ve akşam saat 19:00’a kadar mesaiye devam ederler. Eczanelerde öğle arası molası yoktur. Hafta sonu Cumartesi günü yine hafta içi mesaisi gibi sabah saat 08:30’da açılır akşam saat 19:00’a kadar mesaiye devam ederler. Eczaneler Pazar günleri ise kapalıdır.

2020 ECZANE ÇALIŞMA SAATLERİ

Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik 35. maddesi “Eczacı odası veya temsilcisi tarafından eczanelerin bulundukları yerlerin özellikleri ve mevcut eczane kapasitesi göz önünde alınarak eczane çalışma saatleri belirlenir” şeklindedir. Bu doğrultuda eczanelerin açılış- kapanış saatleri her ilde farklıdır. Örneğin;

İstanbul'da eczane çalışma saatleri
Yaz kış ayrımı olamadan 09:00-19:00 saatleri arasındadır

Antalya'da eczane çalışma saatleri
Kış dönemi: 08:30-18:30
Yaz dönemi: 08:90-19:00

Van'da eczane çalışma saatleri
Kış dönemi: 08:00-18:00
Yaz dönemi:08:30-18:30

2020 Eczane çalışma saatleri: Eczaneler kaçta kapanır, kaçta açılır?

ECZANE AÇMA ŞARTLARI

Eczane ilaç satılan yerdir. Eczane açabilecek kişiler eczacılık fakültesinden mezun olan eczacı unvanına sahip olanlardır. Eczanelerde eczacılara yardım eden kişilere eczacı kalfası denir. Eczaneler özel ve kamu kurumları (Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı) ile özel anlaşmalar yaparak bu kurumlara bağlı olanların ilaç ihtiyaçlarını karşılar.

Eczane ruhsatları, Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunur. Eczanelerin kullanım alanları 35 metrekareden küçük olamazlar. Yerler yanmaz ve kolay temizlenebilen yer kaplaması ile kaplanmalıdır. Bir ilçede birden fazla eczane varsa eczaneler arasında nöbet düzenlenir. Nöbet çizelgesi eczacı odası tarafından hazırlanır.