Maske için kodlar da başvurularını tamamlayanlara SMS olarak gönderiliyor. Ücretsiz maske kişi başına 5 adet olmak üzere telefonlarına gelen kod ile maskelerini temin edebilecek. Ücretsiz maske için eczaneye TC kimlik numarası, telefon numarası ve SMS kodu vermek yeterli oluyor. Maske için SMS kodu gelmeyenler ise başvuruları eczaneden yapıyor. İşte detaylar...

ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK?

Tüm dünyada etkisini artırarak sürdüren corona virüsü salgınına karşı tedbirler alınmaya devam ediliyor. Bu tedbirler kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği uygulama ile 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılması kararlaştırılmıştı. Ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşların eczanelere gidip T.C. kimlik numaralarını ve cep telefon numaralarını sisteme kaydettirmeleri gerekiyor. Bu bilgileri veren vatandaş cep telefonlarına gelen doğrulama kodunun ardından ücretsiz maskelerini alacak.



SMS KODU İÇİN MESAJLAR NASIL GELECEK?

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, ücretsiz maske dağıtımının eczaneler üzerinden yapılması kararıyla ilgili açıklama yaptı. SÖZCÜ'ye konuşan Zafer Cenap Sarıalioğlu, “Eczanelerden ne zaman maske alınabilecek?” sorusuna şu yanıtı verdi: Şöyle bir önlemimiz var, Sağlık Bakanlığı o 20-65 yaş arası gruba toplu mesaj atmayacak. Kademeli bir şekilde mesaj atacak. Mesajı gelen vatandaşımız eczaneye gelecek. Diyelim yarın 50-65 yaş arasına mesaj gelecek, belki 3 saat sonra 30-50 yaş arasına mesaj gelecek. Yığılmayı bu şekilde önlemeyi planlıyoruz. 10 gün için kişi başı beş maske verilecek. Bu maskeler günlük, normal cerrahi maskeler.

ÜCRETSİZ MASKE E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

KOD GELMEYENLER ECZANEYE GİDECEK

Başvuru ardından SMS kodu gelmeyen telefonu olmayan vatandaşların yaşadığı sorun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni sistemi paylaştı. Telefonu olmayan bu nedenle SMS kodu alamayan vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maske almak için eczaneye başvurduklarında kimlik doğrulamasının ardından yeniden kod verilecek. Ardından maskelerini ücretisiz şekilde alabilecek.

[old_news_related_template title="Sarıalioğlu: Eczanelerde bu tempoda maske dağıtmamız mümkün değil" desc="İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, dev metropolde 10 günde 13 milyon adet ücretsiz maske dağıttıklarını açıkladı. Sarıalioğlu, 'Eczanelerde bu tempoda maske dağıtmamız sürdürülebilir gibi durmuyor. Belediyeler ve muhtarlıklar devreye girmeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/21/iecrop/shutterstock-maske_16_9_1587469405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sarialioglu-bu-tempoda-maske-dagitmamiz-mumkun-degil-5763603/"]