Bir süreden beri yeni corona virüsü vakası görülmeyen Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tuınceli, Giresun, Artvin ve Sivas illerine Edirne de eklendi.

Vali Ekrem Canalp, corona virüsüyle mücadelenin hem Türkiye hem de Edirne'de iyi gittiğini, kentte günden güne rakamların düzeldiğini, çok güzel noktalara gelindiğini ifade etti.

Vali sözlerini şöyle sürdürdü:

* Örnek olarak son bir hafta içindeki vaka ortalamamız bir kişinin altında. Son iki günden beri de hiç vakamız yok.

* Son bir haftada sadece dört vakamız var. Şu anda hastanelerde yatan hasta sayımız son derece azaldı.

* İnşallah millet olarak bu şekilde çaba göstermeye devam edeceğiz ve corona virüsünü de bu şekilde yaptığımız etkin mücadeleyle yeneceğiz.

Edirne'de toplam 270 vaka görülürken, 17 kişi de yaşamını yitirdi. (DHA)

Son günlerde corona virüsü vakası görülmeyen iller şöyle:

Gümüşhane, Bartın, Burdur, Tunceli,  Sivas, Artvin, Giresun Edirne.

[old_news_related_template title="Son dakika... Normalleşme takvimi neleri içeriyor?" desc="Türkiye'nin corona virüsü salgınıyla mücadelesi sürüyor... 20 yaş altı ile 65 yaş ve üstü vatandaşlar ne zaman sokağa çıkabilecek? Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı sürecek mi? AVM'ler, berber, kuaför ve güzellik salonları ne zaman açılacak? YKS ve LGS ne zaman yapılacak? İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme takviminin detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/05/iecrop/depophotos-takvim_16_9_1588662284.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-normallesme-takvimi-neleri-iceriyor-5793736/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan: Kurallara uymazsak bunun bedelini hep birlikte öderiz" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK öncesi normalleşme süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan 'Önümüzdeki haftalarda gelişmelere göre normalleşme planımızın diğer unsurlarını da açıklayacağız. Kurallara uymazsak bedelini hep birlikte öderiz. Kazanımları tehlikeye atacak adımlardan kaçınalım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/05/iecrop/erdo_16_9_1588681645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogan-akp-myk-oncesi-aciklamalarda-bulunuyor-5795015/"]