Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi Ali Hoca Burnu açıklarında üç can salı içerisinde açık denize sürüklenen göçmenleri gören balıkçılar sahil güvenlikten yardım istedi.



Bodrum ve Turgutreis limanlarından denize açılan sahil güvenlik botları Yunanistan’ın İstanköy ve Kilimli (Kalimnos) adasına geçmeye çalışırken yakalanan ve Yunanistan sahil güvenliği tarafından üç can salına bindirilerek kaderine terk edilen göçmenleri bularak kurtardı.



Can sallarının içerisinde aç ve susuz bulunan göçmenler Bodrum Limanı’na getirildi. Göçmenlerin ifadelerinin alınmasının ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göç İdaresi Bürosu’na teslim edilecekleri öğrenildi.

[old_news_related_template title="Yunanistan göçmenleri acı veren şiddetli ses dalgaları ile durduracak" desc="Yunanistan, göçmen geçişlerini önlemek amacıyla Türkiye ile sınır hattı oluşturan Meriç nehri kıyılarına yeni cihazlar yerleştirerek kullanmaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/12/iecrop/yunanistan-cihaz-sinir-gocmen-foto-sozcu_16_9_1602497698.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yunanistan-gocmenleri-aci-veren-siddetli-ses-dalgalari-ile-durduracak-6077564/"]