İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hayatını kaybeden Rahşan Ecevit'e Allah'tan rahmet diledi.

İmamoğlu, şunları belirtti:

* Rahşan Ecevit...

* Siyasi hayatımızın kıymetli isimlerinden, Başbakanlık ve CHP Genel Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan Sayın Bülent Ecevit’in her zaman yanında olmuş ve yol arkadaşlığı yapmıştı.

* Vefat haberi hepimizi üzdü, kendisine Allah’tan rahmet dilerim.



"BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Merhum başbakanımız Bülent Ecevit’in kıymetli eşi, mütevaziliği ile gönüllerimizde yer edinmiş Rahşan Ecevit’i bugün kaybettik. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.



"ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN BİRİYDİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Rahşan Ecevit'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Rahmetli Bülent Ecevit'in hem hayat hem de dava arkadaşı, ülkemizin siyasetinin önemli isimlerinden biriydi. Huzur içinde yatsın" dedi.



 

"MEKANIN CENNET, RUHUN ŞAD OLSUN"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk siyasetine damga vuran eski Başbakan, CHP ve DSP’nin Genel Başkanlığını yapmış Karaoğlan Bülent Ecevit’in kıymetli eşi, yol arkadaşı Rahşan Ecevit’in vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Mekanın cennet, ruhun şad olsun Rahşan Ecevit..." ifadelerini kullandı.



"CUMHURİYET KADINI"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Eski Genel Başkanımız ve Başbakanımız merhum Bülent Ecevit'in eşi ve en büyük destekçisi, aydın Cumhuriyet kadını #RahşanEcevit'i kaybettik. Mütevazi yaşamları ve dürüstlükleriyle bizlere her zaman örnek oldular. Allah rahmet eylesin, mekanları Cennet olsun" dedi.



Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise şu ifadeleri kullandı;

*Türk siyasetinin dürüst ve ahlaklı lideri Sayın Bülent Ecevit'in değerli eşi, ömrünü demokrasi mücadelesine adayan Rahşan Hanım’ın hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.

*Kendisine Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.



"EŞİ BÜLENT ECEVİT'E KAVUŞTU"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Siyasi hayatımda önemli bir yeri de olan Sayın Rahşan Ecevit, siyasetine ömrünü adadığı, çok sevdiği eşi Bülent Ecevit'e kavuştu. Kendisine rahmet, yol arkadaşlarımıza ve ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.



[old_news_related_template title="Son dakika... Rahşan Ecevit hayatını kaybetti!" desc="Merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit hayatını kaybetti. Rahşan Ecevit'in son günlerde rahatsızlandığı için hastanede tedavi altına alındığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-rahsan-ecevit-hayatini-kaybetti-5574359/"]