Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ ve çevre illerimizde hissedilen deprem sonrası sosyal medya hesapları üzerinden korku ve panik oluşturacak şekilde gerçek dışı paylaşımlarda bulunan 2 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulanmış olup soruşturmaya devam edilmektedir" denildi.

RTÜK'TEN HABERLERE İNCELEME

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Elazığ depremiyle ilgili radyo ve televizyonlarda yer alan provokatif yorum ve haberler için inceleme başlatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada şunlar denildi:

* Dün akşam ülkemizi derinden sarsan Elazığ merkezli deprem sonrası bazı medya hizmet sağlayıcı kuruluşların toplumu provoke etme amaçlı ve yanlış yönlendirme amacı güden yayınları incelemeye alındı.

* Yapılan inceleme sonucunda uzmanlar tarafından yazılan ve ilgili kuruluşlara ağır idari yaptırım öneren raporlar kurula sunuldu. İHA-DHA

[old_news_related_template title="6.8'lik Elazığ depreminin yeraltındaki sesi ortaya çıktı!" desc="Elazığ'da korku yaratan 6.8 büyüklüğündeki depremin yeraltındaki ses kaydı ortaya çıktı. ABD'de yeraltını inceleyen üniversite konsorsiyumu tarafından deprem anında kaydedildiği ifade edilen ses kaydı internet sitesinden paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/25/iecrop/deprem-dha-1_16_9_1579960500.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/elazigdaki-6-8lik-depremin-yeraltindaki-sesi-ortaya-cikti-5588327/"]