Merkez üssü Elazığ Sivrice olan ve 22 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği 6.8'lik depremde yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin meydana geldiği 20.55'ten bu yana 40 kişinin enkazlardan çıkarıldığı kette umutlu bekleyiş sürüyor.

Enkaz altında en çok depremzedenin bulunduğu ve çalışmaların yoğunlaştığı yer ise Mustafapaşa Mahallesi'ndeki Kalay Apartmanı. Sabah saatlerinden bu yana mucize kurtuluşlara sahne olan ve 8 kişinin sağ olarak kurtulduğu Kalay Apartmanından son olarak Hatun Yamış çıkarıldı.

Depremden yaklaşık 17 saat sonra enkazdan sapasağlam çıkan Hatun Yamış enkaz başında yakınlarını bekleyenlere de umut oldu.

20 SAAT SONRA BİR KURTARMA HABERİ DAHA...


Hatun Yamış'ın ardından 65 yaşındaki Ayşe Yıldız da Kalay Apartmanı'nın enkazından sağ olarak çıkarıldı. Ayşe Yıldız; eşi Hüseyin, oğlu Onur, kızı Büşra ve annesi Hanım Yıldırım ile birlikte enkazın altındaydı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da çalışmaların sürdüğü Kalay Apartmanı'nın enkazına gelerek yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan bu sırada Ayşe Yıldız'ın kurtarılmasına da şahit oldu. Erdoğan, enkaz alanında yaptığı açıklamada depremle ilgili son bilgileri de basınla paylaştı.

"DEVLETİMİZİN BİR İHTİYACI YOK"

Erdoğan, "Devletimizin bir ihtiyacı yok. Birileri yardım yapacaksa bunun kurumu bellidir. AFAD'la, Kızılay'la bunlar yapılır" dedi.

 

 

 

[old_news_related_template title="Elazığ'da saatler sonra peş peşe mucizeler yaşanıyor! Umutlu bekleyiş sürüyor..." desc="Depremin vurduğu Elazığ'dan kahreden haberler ile mucize niteliğinde haberler peş peşe geliyor. Maden ilçesine bağlı Gezin'de enkaz altında kalan üç kişilik Dişli ailesi sağ çıkarıldı. Ailenin 12 yaşındaki oğlu Miraç hastanede hayatını kaybetti. Anne Pınar Dişli'nin ise hamile olduğu öğrenildi. Merkez Mustafapaşa Mahallesi'nde de 07.30'dan bu yana beş kadın enkazdan sağ kurtarıldı. Ekipler ilk olarak Kalay Apartmanı'nın yıkıntısından Gülsüm İnce'yi çıkardı. 09.50'de komşusu Hatun Yamış'ı kurtaran ekipler, 10.40'da ise adı tespit edilemeyen bir başka kadını kurtardı. 11.00 sıralarında ise iki kadın daha kurtarıldı. Depremden 14 saat sonra enkaz altındaki dört kişilik Çelik ailesinin çocuklarından biri çıkarıldı. Yeri tespit edilen aile fertleri için çalışmalar devam ediyor. Hayat kurtarmada enkaz altından iletişim kurulan cep telefonlarının büyük rolü oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/25/iecrop/deprem-enkaz-foto-iha_16_9_1579944756.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/enkazdan-bir-kisi-daha-sag-olarak-cikarildi-umutlu-bekleyis-suruyor-5587304/"]

[old_news_related_template title="AFAD ekibinin enkaz altında telefonla konuştuğu Azize enkazdan kurtarıldı" desc="Elazığ'ı vuran 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 22 kişinin öldüğünü açıklarken, şimdiye kadar enkaz altında kalan 40 kişi kurtarıldı. Son olarak AFAD personelinin enkaz altındayken telefonla konuştuğu Azize adlı bir kadın yıkıntılar arasından çıkarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/25/iecrop/dha-azize_16_9_1579949745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-yurek-burkan-anlar-enkaz-altindaki-depremzedeyle-konustu-5587951/"]