Melikgazi ilçesine bağlı İldem Mahallesi'nde kesilmek üzereyken sahiplerinin elinden kaçan büyükbaş kurbanlık hayvan, ortalığı birbirine kattı.

Cadde aralarından geçen hayvanı yakalamak için vatandaşlar seferber oldu. Melikgazi Belediyesi ekipleri de sakinleştirici iğne ile hayvanı yakalamaya çalışırken, vatandaşların ip, halat ve zincirlerle yakalama çabası da sonuçsuz kaldı.

[caption id="attachment_5963169" align="alignnone" width="1200"] Foto: İHA / Yaklaşık 2 saat süren kovalamacanın ardından yakalanan kurbanlık dana, kasap tarafından orada kesildi.[/caption]

Bahçelievler Mahallesi'ne kadar kaçan ve burada boş araziye giren dana, zaman zaman tehlikeli anlar yaşattı. Vatandaşlar, yakalamaya çalıştıkları danaya "Gel güzel kızım, gel kurban olduğum" diye seslendi.

[old_news_related_template title="Kurban pazarı ve kesim alanlarında yoğunluk oluştu! Maske ve mesafe unutuldu" desc="Bayram namazının ardından çok sayıda vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren kurban pazarları ve kesim alanlarına geldi. Kesimlerin yapıldığı alanlarda yoğunluk yaşanırken bazı vatandaşlar kurbanlarını boş buldukları alanlarda kesti. Kesim alanlarında vatandaşların maske takmadığı dikkatlerden kaçmadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/31/iecrop/bayram-foto-dha_16_9_1596175228.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kurban-pazari-ve-kesim-alanlarinda-yogunluk-olustu-maske-ve-mesafe-unutuldu-5962868/"]