[imza_template desc="Can ÖZÇELİK,Habip ATAM" arry="Can ÖZÇELİK,Habip ATAM">[/imza_template>

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 11 Aralık 2018’de polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından makamında silahla vurularak şehit edildi.

Sarıcaoğlu cinayetten tutuklanırken, olay mercek altına alındı. MİT, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün cinayetle ilgili ortak çalışmasında Sarıcaoğlu’nun FETÖ bağlantısı tespit edildi.

Savcılık, şüphelinin tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS'le ifadesini aldı. İşlemlerinin ardından hakimliğe sevk edilen şüpheli, sorgusunun arından ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı.

ATAMA VE CİNNET BAHANESİ

Savcılığın hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, şüphelinin 11 Aralık 2018 tarihinde Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'yi şehit etmesi sonrasındaki soğukkanlı tavrına dikkat çekildi.

Yazıda, "Atamasından asıl sorumlu olan personel şube müdürünün de bulunduğu bir ortamda atama yönünden tali sorumlu olabilecek il emniyet müdürünü cinnet haliyle şehit ettiğini iddia etmesine rağmen personel şube müdürünü yaraladığı, bu nedenle de asıl hedefinin şehit müdür olduğu..." ifadesi dikkati çekti.

BEYANLARI ÖRGÜT JARGON VE SÖYLEMLERİNİ İÇERİYOR

İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun ortaöğretim döneminden itibaren FETÖ'yle bağının saptandığı belirtilirken; şu ifadeler kullanıldı.

"Şahsın ortaöğretim döneminden itibaren örgütle bağının hiçbir şekilde kopmadığı, başka hiç bir yapıya ideolojik manada bir yakınlığının bulunmadığı, yine 2014 yılı ve darbe girişimi sonrasında örgüt jargon ve söylemleri doğrultusunda beyanlarda bulunduğu tespit edildiğinden şüphelinin örgüt üyesi olduğunun sabit olduğu, işlemiş olduğu cinayeti örgütsel talimat ile işleyip işlemediği tam olarak ispat edilememiş olsa da şüphelinin örgüt üyesi olduğu halde bu eylemi gerçekleştirdiğinin ispatlandığı..."

DEŞİFRE EDİLMEMİŞ HÜCREYE MENSUP

Sarıcaoğlu'nun profiline ilişkin ise "radikalleşmiş örgüt mensubu" olabileceği değerlendirmesi yapılarak, "Karlov suikastı ve benzeri eylemlerde intihar eylemi yapmaya dahi teşebbüs edebilecek, bu aşamaya kadar deşifre edilmemiş bir hücreye mensup bir kişi olabileceği değerlendirilmiştir" denildi.

Düzenlenen operasyonlarda 26 şüpheli gözaltına alındı. Yakalama kararı olan şüphelilerden yedisinin farklı davalar sebebiyle tutuklu olduğu anlaşıldı. İki şüphelinin ise aranmasının devam ettiği öğrenildi. (FOTO: SÖZCÜ)


EŞİ VE AĞABEYİ DE "FETÖ İRTİBATI VAR" DEDİ

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelinin ağabeyi Mustafa Sarıcaoğlu'nun da ifadesinde kardeşinin üniversite hazırlık ve üniversite döneminde FETÖ'ye ait dershanelere gittiğini, yurt ve evlerinde kaldığını söylediği öğrenildi.

Ağabey Sarıcaoğlu'nun ifadesinde ayrıca, şüpheli olan kardeşinin 17-25 Aralık olayları sonrasında da örgüt lehine konuşmalar yaptığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da yaşanan süreci "hükümetin uydurması" diyerek yorumladığını söylediği öğrenildi.

İHBARLA BAŞLADI

Türkiye tarihinde katledilen 3'üncü il emniyet müdürü olan Altuğ Verdi'nin şehit edilmesinin ardından yakalanan şüphelinin FETÖ bağlantısının, 15 Ekim 2019'da yapılan bir ihbarla ortaya çıktığı öğrenildi. İddiaya göre; yapılan ihbarda, İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun FETÖ'cü olduğu ve örgütteki imamının da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan E. E. olduğu iddia edildi. Bunun üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı.

FETÖ DERSHANESİ VE YURDU


Araştırmalarda şüphelinin lise son sınıf öğrencisi iken Trabzon'da FETÖ'ye ait bir dershaneye gittiği, mezun olduktan sonra da Samsun'da yine FETÖ'ye ait bir dershanede üniversiteye hazırlandığı ve örgütün yurdunda kaldığı saptandı.

FETÖ YAYINLARINA ABONE

Şüphelinin üniversite sürecine dair yapılan araştırmalarda ise, Erzurum Üniversitesi'nde okuduğu dönemde de FETÖ'ye ait evlerde kaldığı, örgüte ait Zaman gazetesi, Sızıntı dergisi gibi yayınlara da aboneliğinin bulunduğu tespit edildi.

POLİS VE ASKER İMAMI İLE GÖRÜŞME

Üniversite sonrasında, 2003 tarihinde Niğde Polis Okulunu kazanan şüphelinin aynı dönemde birçok polis memuru ve askerin sorumlu imamı olduğu tespit edilen M. Ç. ile irtibat ve görüşmeleri de ortaya çıktı.

EVİNDE FETÖ ELEBAŞININ CD'Sİ BULUNDU

Yaklaşık 3 yıl görev yaptığı İstanbul'dan 2008 yılında Ardahan'a tayini çıkan şüphelinin, bu ilin sözde Mahrem İmam Vekili H. U.'nun gözetimi altına girdiği belirtildi. Bu süreçte şüphelinin FETÖ sohbetlerine katıldığı ve evinde yapılan aramalarda Fetullah Gülen'in 2010 yılında yaptığı sohbetlerin yer aldığı bir CD bulunduğu öğrenildi.

KARISI İTİRAFÇI OLUNCA SERBEST KALDI

Araştırmalarda, İsmail Hakı Sarıcaoğlu'nun eşi S. S.'nin 'Mahrem Abla' yapılanması içerisindeki toplantılara katıldığı belirtildi. Polisin elde ettiği bilgiyi S. S. nin de kabul ettiği ve "Etkin pişmanlık" kapsamında itirafçı olduğu öğrenildi.

Sarıcaoğlu'nun eşinin telefonunda örgütün haberleşmek için kullandığı "Kakao Talk" adlı programın yüklü olduğu ifade edildi. Sarıcaoğlu'nun birlikte görev yaptığı B.O. isimli bir kadının yüklediği belirtildi. S.S.'nin de itirafçı olduğu için serbest kaldığı öğrenildi.

SOHBETLERE DEVAM ETTİ

2012 yılında Rize iline tayin olan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun burada da örgütle irtibatının kesilmediği anlaşıldı. Şüphelinin, FETÖ mahrem il imamı ile 2016 yılına kadar yüz yüze görüştüğü öne sürüldü. Gözaltına alınan ve İsmail Hakkı Sarıcaoğlu'nun telefon trafiğinden içinde bulunduğu FETÖ yapılanmasının üyeleri ile örgütsel sohbet ve toplantılara 2016'dan sonra da devam ettiği iddia edildi.