Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran "corona virüs" salgını sonrasında ülkeler birer birer tedbirler almaya başlarken, virüsün Türkiye'de görülmesi sonrasında ülke genelinde alınan tedbirlerle vatandaşların kalabalık ortamlarda bulunmaması ve zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları için çağrılar yapıldı.

Tedbirler çerçevesinde kafe, müzikli restoran, pastane ve benzeri yerlere yapılan kısıtlamaların ardından son olarak 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama gelmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tedbirlerle virüsün yayılmasının önüne geçilmeye çalışılırken, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile virüs yokmuşçasına hareket eden vatandaşlar, Ankara Ulus'ta bulunan balıkçı ve sebzeci halini boş bırakmadı. Ulus'a gelen vatandaşların kalabalık içerisinde alışveriş yapmaları dikkat çekti.

POLİS EKİPLERİ, 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bulunan valiliklere gönderilen genelgeyle 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkmalarına kısıtlama gelmişti.

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, başkentin en kalabalık noktalarında gördükleri yaşlı vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı. (İHA)

[old_news_related_template title="TEB'den corona virüsü uyarısı: Bilinçsiz ilaç kullanmayın!" desc="Türk Eczacıları Birliği, sosyal medyada corona virüsüne karşı iyi geldiği iddia edilen ilaçlar hakkında yazılı açıklama yayınladı. İlaçla ilgili konularda sadece hekim ve eczacıların dikkate alınması gerektiği belirtilen açıklamada: 'Spekülasyonlarla, dolaşan bilgi kirliliği ile mevcut ilaçların ve kaynakların bilinçsiz kullanımı ve suistimali, doktorlar tarafından bu tedaviye gereksinimi duyulan hastaların mağduriyetine yol açabilecektir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/corona-virusu-_16_9_1584886623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/tebden-corona-virusu-uyarisi-bilincsiz-ilac-kullanmayin-5695322/"]