İstanbul'da bugün öğleden sonra meydana gelen kuvvetli sağanak yağış, rüzgar, hortum ve yıldırım düşmesi, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde etkili oldu.

 

BODRUM KATINDAKİ 3 ÇOCUK KURTARILDI

İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta bir binanın zemin katında mahsur kalan 3 çocuğun kurtarıldığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Esenyurt İlçemizde yaşanan yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki (3) çocuk AFAD ve İtfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir.

* Esenyurt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocukların sağlık durumları iyi olup, gerekli kontrolleri devam etmektedir.

* Tedavi gören çocuklarımıza, ailelerine ve hava muhalefeti nedeniyle zarar gören bütün İstanbullara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

* İlimizde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle ilgili kurumlarımızın bütün ekipleri teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürmektedir.

[old_news_related_template title="Esenyurt'ta sele kapılan kadın son anda kurtarıldı" desc="İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir kadın dere taşması sonucu suya kapıldı. Karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bir anda sürüklenen kadın çevredekiler tarafından kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/23/iecrop/esenyurtdha_16_9_1592917476.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/esenyurtta-sele-kapilan-kadin-son-anda-kurtarildi-5890871/"]