Elazığ Sivrice’de dün 20.55’de Richter ölçeğine göre 6,8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem başta Malatya olmak üzere bölgenin tamamında hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Elazığ’da 18, Malatya’da dört toplam 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastaneye başvuranların sayısını ise 1030 olarak açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Elazığ'da depremle ilgili son bilgileri paylaştı. Bakan Soylu, ölü sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı. Deprem sonrası 39 kişinin enkaz altında kaldığını açıklayan Soylu, 22 kişinin hâlâ kurtarılmayı beklediğini duyurdu.

Depremin ardından Elazığ'da 61 kişi enkaz altında kaldı. Dünden bu yana 39 kişi enkazdan çıkarıldı. 22 kişi hâlâ enkaz altında. Foto: İHA

ENKAZ ALTINDAN TELEFONLA ARADI


Deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya'da birçok bina yıkıldı. Malatya'da enkaz altında kalan kimsenin olmadığı bilgisi verilirken, depremin merkez üssü Elazığ'da 61 kişi yıkılan binaların altında kaldı. Sabah saatlerinde Elazığ'ın iki mahallesinde iki aile ile iletişime geçildi.

Çelik ailesinin bir ferdi enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Foto İHA

14 SAAT SONRA KURTARILDI


Mustafapaşa mahallesindeki dört katlı Kalay apartmanın enkazı altında kalan Cengiz Çelik kurtarma çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri ile telefonla iletişime geçerek, oğulları Muhammet Faruk Çelik, Zeki Ahmet Çelik ve eşi Azize Çelik ile birlikte enkaz altında kaldıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirdi. Cengiz Çelik'in telefonla yaptığı tarif üzerine aileye ulaşan ekipler ailenin oğullarından birini enkazdan çıkardı.

5 KADIN SAĞ OLARAK ÇIKARILDI


Kalay apartmanının enkazından sabah saatlerinden bu yana 5 kadın sağ olarak çıkarıldı. Ekipler ilk olarak Gülsüm İnce'ye ulaştı. İnce, saat 07.30 sularında enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Saat 09.35 civarında ise bu kez ekipler Hatun Yamış'a ulaştı. Enkazdan sedye üzerinde çıkarılıp ambulansa bindirilen Yamış'ın hareket ettiği görüldü.

Saat 10.40 civarında ise adı öğrenilemeyen bir kadın daha enkazdan kurtarıldı. Ambulansa bindirilen kadının sedye üzerinde el salladığı görüldü.  Saat 11.00 sularında ise iki kadın daha enkazdan peş peşe sağ olarak çıkarıldı.

Sabah saat 07.30 sularından enkazdan sağ olarak çıkarılan Gülsü İnce Foto: DHA

3 KİŞİLİK DİŞLİ AİLESİ ENKAZDAN ÇIKARILDI


Elazığ Maden'e bağlı Gezin'de yıkılan Mavi Göl apartmanının enkazda ise 3 kişilik Dişli ailesi ile sesli iletişim kuruldu. Çalışmalarını hassas cihazlarla sürdüren ekipler, dinlemenin ardından bir kişinin daha sesini duydu.

Çalışmaları bu noktada yoğunlaştıran ekipler, birinci katta moloz yığını haline dönüşen enkazda kuyu açarak yaptıkları titiz çalışmanın ardından, Meriç Dişli'ye ulaşıldı. Depremden 11 saat 15 dakika sonra 08.10'da çıkarılan yaralı olarak çıkarılan depremzede, ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Mavi Göl apartmanın enkazından çıkarılan Dişli ailesi. 12 Yaşındaki Miraç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken 6 aylık hamile annesi ve babasının tedavisi sürüyor. Foto: Sözcü

12 YAŞINDAKİ MİRAÇ'TAN KÖTÜ HABER


Baba Meriç Dişli'nin çıkarılmasından 1 saat sonra ise ekipler bu kez 6 aylık hamile anne Pınar ve 12 yaşındaki çocukları Miraç Dişli'ye ulaşmayı başardı. Enkazdan sağ olarak çıkarılan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Ancak 12 yaşındaki Miraç tüm müdahalelere rağmen hastanede yaşamını yitirdi.

Elazığ'da merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi'nde deprem nedeniyle çöken 4 katlı binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Foto: DHA

9 KİŞİNİN KURTARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan Dilek Apartmanı'nın enkazında arama yapan ekipler 8 kişinin cansız bedenine ulaştı, 20 kişiyi ise sağ kurtardı. Ekipler, enkaz altında oldukları belirlenen 9 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gece 01.00'de Kalay apartmanının enkazından biri kadın üç kişi sağ olarak çıkarıldı. Foto: DHA

KALAY APARTMANINDAN 3 KİŞİ SAĞ OLARAK ÇIKARILDI


Gece saat 01.00 sıralarında ise Mustafapaşa Mahallesi Kalay Apartmanı enkazında yapılan arama kurtarma faaliyetlerinde biri kadın 3 kişi sağ olarak çıkarıldı. Bu gelişme enkazdan canlı çıkabileceği umutlarını artırdı.

 

(Ajanslar-sozcu.com.tr)