Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle, İstanbul’daki Vahdettin Köşkü'nden, AKP Kars ve Karaman 7. Olağan İl Kongrelerine katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, son günlerde altını çizdiği ekonomi ve hukuk alanlarında seferberlik çağrısı yeniden ifade etti.

"EKONOMİ YÖNETİMİNİ YENİDEN OLUŞTURDUK"

“Salgın sonrası yeniden şekillenecek küresel, siyasi ve ekonomik düzende ülkemizi hak ettiği yerlere çıkaracak adımları da kararlılıkla atıyoruz” diyen Erdoğan, “Ekonomi, hukuk ve demokraside yepyeni bir seferberlik başlatıyoruz. Ekonomi yönetimini yeniden oluşturduk. Hem mevcut sıkıntıları çözecek adımları hem bizi hedeflerimize ulaştıracak hamleleri süratle hayata geçirme azmindeyiz. Aynı şekilde, geçtiğimiz yıl başlattığımız hukuk reformlarını, ekonomik güven iklimini de tahkim edecek şekilde hızlandırarak sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

"KURALLARINA UYARSAK, SERT TEDBİRLERE GEREK KALMAZ"

Vatandaşlardan, corona virüsü ile mücadele sürecinde belirlenen kurallara uymasını beklediğini dile getiren Erdoğan, “Görüyorsunuz, Avrupa’dan Amerika’ya kadar dünyanın her yerinde salgınla baş edemeyen ülkeler yeniden içe kapanmaya başladı. Şayet milletimiz, ‘tamam’ diye ifade ettiğimiz; temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederse, bizim bu türlü sert tedbirlere ihtiyacımız kalmaz. Şehirlerimizin ana caddeleri ve meydanlarındaki sigara içme yasağının da bu çerçevede değerlendirilmesini istiyorum. Amacımız vatandaşımıza eziyet etmek değil, onun sağlığını korumaktır” diye konuştu.

"BU YÜKÜ TAŞIMAKTA ZORLANABİLİRİZ"

Türkiye’nin, şimdilik, hastanelerde ve vakalara müdahalede herhangi bir sıkıntı yaşamadığını söyleyen Erdoğan, “Mevsim itibariyle soğuk algınlığı ve grip de yavaş yavaş artacak. Kurallara uymaz ve kendi sağlığımızı kendimiz korumazsak bu yükü taşımakta zorlanabiliriz. Böyle acı ve trajik bir duruma meydan vermeyeceği konusunda ben milletime güveniyorum” dedi.

"MECLİS’TE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Erdoğan, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Madem Ak Parti milletin kurduğu ve istikametini hep milletin belirlediği bir partidir; öyleyse bize düşen bu sorumluluğun gereğini yerine getirmektir. Bu anlayışla Meclis’te daha çok çalışacağız. Bu anlayışla hükümette daha çok gayret göstereceğiz. Bu anlayışla, teşkilatlarımızın milletimizle daha sıkı kucaklaşmasını sağlayacağız. Bu anlayışla belediyelerimizde daha çok hizmet ortaya koyacağız.”

"SENLİK BENLİK KAVGASINA YER YOK"

“Böyle tarihi ve kutlu mücadelede ‘senlik-benlik’ kavgasına, şahsi çıkarları davasının üzerine çıkarmaya, hele hele kibre, atalete, tembelliğe, nobranlığa, asla yer yoktur” diyen Erdoğan, “Biz hayatımız boyunca Allah’ın takdirinin üzerinde bir takdir,  milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık. Her kim, kendini bunun dışında görüyorsa bilsin ki; o artık partimizle yolunu ayırmıştır” ifadelerine yer verdi.

"TABANIMIZI İYİCE GENİŞLETMEK İSTİYORUZ"

Vatandaşların AKP’ye olan ilgisinin artarak sürdüğünü söyleyen Erdoğan, “Üye sayımızın 11 milyon 200 bini bulmasını bunun bir emaresi olarak görüyorum. Kadın kollarımızın ve gençlik kollarımızın üye sayısındaki artışı da aynı şekilde değerlendiriyorum. Önümüzdeki 4 yıl boyunca, her yıl 1 milyon yeni üye kazanarak tabanımızı iyice genişletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.