Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; corona virüsü hastalığının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kamu ve özel sektördeki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık personeli, ilgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 31 Mayıs 2020'ye kadar ücretsiz faydalanacak.

Ayrıca, mesai kaybını önlemek, zaman tasarrufu sağlamak ve yapılacak çağrılara suretle icabet etmek amacıyla sağlık çalışanları görevli olduğu sağlık kuruluşuna yakın bulunan kamu sosyal tesislerinden aynı tarihe kadar yararlanabilecek.

EK ÖDEME YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETEDE

Öte yandan, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer alan yönetmelik değişikliğinde, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yer ve personel yönünden kapsamı ve oranı ilgili Bakan tarafından belirlenmek kaydıyla, yönetmelikle belirlenen esaslara tabi olmaksızın personele ek ödeme yapılabilecek.

Bu şekilde yapılacak ödeme tutarı toplamı, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek. DHA

[old_news_related_template title="Son dakika... Bakan Selçuk: 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceğiz" desc="Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceğiz. İşçilerimize, işverenlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/24/iecrop/bakan-selcuk-dha-1_16_9_1585078242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/son-dakika-bakan-selcuk-7-milyar-liraya-yakin-asgari-ucret-destegi-verecegiz-5700662/"]

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanlığı 32 bin personel alımı ne zaman ve hangi branşlardan yapılacak?" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün müjdesini verdiği 32 bin personel alımında ek ödemelerle ilgili açıklamalar da yapıldı. Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu kadrolarda alımı yapılacak 32 bin personelin hangi branşlardan olduğu da merak edilmeye başlandı. Peki 32 bin sağlık personeli alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları belli oldu mu? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/24/iecrop/saglik-shutter_16_9_1585067813.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/saglik-bakanligi-32-bin-personel-alimi-ne-zaman-ve-hangi-branslardan-yapilacak-5700440/"]