Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nın konuşmasından satır başları şöyle:

ERMENİSTAN-AZERBAYCAN SAVAŞI: Ermenistan, işgal ettiği Azeri topraklarından çıkmalıdır. Rusya’nın öncülüğünde masa kuruldu, Türkiye masada yoktu! Bütün vatandaşlarımızın bunu hafızalarında tutmasını istiyorum.

HATAY'DAKİ ORMAN YANGINLARI: Bir ormanı yakmayı, oradaki canlıları yakmayı hangi vicdan hangi ahlak kabul eder? Ormanı yakanın, bir insanı öldürmekten ne farkı vardır? Kurdu kuşu yakmayı hangi vicdan kabul eder. Ormanı yakan teröristtir, ha bir insanı öldürmüşsün, ha bir ağacı yakmışsın!

ERDOĞAN'IN 'SABREDİN' AÇIKLAMASI: Bir ekonomik buhran yaşıyoruz, milyonlarca gencimiz işsiz, esnaf siftah yapamıyor, emekli geçinemiyor. Devleti yöneten kişi olarak siz 'yoksullukta sabredin' diyorsunuz. Beyefendi sen niye sabretmiyorsun? Bir elin yağda bir elin balda. Yazlık, kışlık, uçan sarayların var. Bütün bunların yükünü 'sabredin' dediğin vatandaş çekiyor!

BARO SEÇİMLERİNİN ENGELLENMESİ: Genelgeyle kanun değiştiriyorlar. Baroların seçim yapması lazım. Genelgeyle engellediler. Siyasi partilerin il kongreleri serbest ama baro seçimleri yasak. Niçin? Saray'a kölelik yapan bir kişiyi yerinde tutabilmek için...

ANKARA GARI KATLİAMI: 10 Ekim Katliamı hâlâ tüm boyutlarıyla aydınlanmış değil. Terör kimden gelirse gelsin, kaynağı ne olursa olsun terör bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Biz insanların düşüncelerine, inançlarına, kimliklerine saygı gösteririz ama teröre asla izin vermeyiz.

HAZİNE'NİN BORÇLANMASI: Türkiye 2.5 milyar dolar borçlandı, 6.4 faizle. E hani Almanya bizi kıskanıyordu? Hani Türkiye güçlü bir ülkeydi? Hani dünya lideriydik biz? Doğru, faiz ödemede dünya lideriyiz. Faiz haramdır, faiz günahtır. Peki bu ne?

ONLINE EĞİTİM VE EBA: "Uzaktan eğitimde dünyanın en iyisi Çin, sonra da biz geliyoruz" dediler. Kaç evde internet ve televizyon var, onlardan bile bihaberler. 7 milyon 695 bin öğrenci EBA'ya ulaşamadı. Mizah konusu yapsanız abartı derler ama hayatın gerçeği bu... EBA'nın canlı kapasitesi 1 milyon öğrenci. Siz 15 milyon öğrenciyi eğitmeye kalkıyorsunuz.

YETERSİZ INTERNET ALTYAPISI: Neden internet altyapımız yok? Turgut Özal, büyük bir yatırımla Türk Telekom'u kurdu. Ama AKP iktidarı Türk Telekom'u Hariri ailesine sattı. O aile parayı da Türk bankalarından çekti. Sonra bu aile paraları ödemedi ve kaçtı. En büyük kazığı attılar. Gerekirse bize 5 ay maaş vermeyin kardeşim. Yoksulun çocuğuna bilgisayar verin...

DERSLİK SIKINTISI: Pandemi nedeniyle 57 bin 340 dersliğe ihtiyaç var. Olmazsa arzu edilen eğitime ulaşamayacağız. 16 Mart’tan itibaren tek bir derslik yapmadılar. Sayıştay raporu "138 bin öğretmene ihtiyaç var" diyor. Onlar tek bir öğretmen almadılar. Çünkü onların derdi eğitim değil!

[old_news_related_template title="İşsizlik semptomu göstermeyenler işsiz değiller!" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/12/iecrop/murat-muratoglu-son-1_16_9_1602539547.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/murat-muratoglu/issizlik-semptomu-gostermeyenler-issiz-degiller-6078215/"]

[old_news_related_template title="İşsizler ordusu çalışanları geçti" desc="Siyaset Ayasofya’yı konuşurken Türkiye’de bu da oldu. 22.8 milyona ulaşan işsizlik ordusu, 20.5 milyonluk çalışan sayısını geçti. Ülkemizde artık çalışanlardan çok işsiz var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/12/iecrop/issizlik_16_9_1594515938.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/issizler-ordusu-calisanlari-gecti-5925962/"]