Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YKS öncesi video konferans yöntemiyle gençlerle bir araya geldi.

Sınavla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi" ifadelerini kullandı.

YAYIN YORUMA KAPATILDI

Sınav tarihinin değişmesine karşı çıkan öğrenciler, canlı yayında birçok yorumda bulundular. Bunun üzerine Erdoğan'ın YKS yayını yoruma kapatıldı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından birçok öğrenci bu kez Twitter'a girerek mesaj atmaya devam etti ve YKS yayını kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.



[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan'dan YKS ve sosyal medya açıklaması!" desc="YKS ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sınav tarihleri konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Asıl tarihe yakın zamanda yapılması en doğrusuydu' dedi. Sosyal medyadan nefret edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, 'Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık' ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, sosyal medya konusunda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içinde olduklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/26/iecrop/erdogan-dha_16_9_1593185431.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-erdogandan-yks-aciklamasi-5896915/"]