Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kapatılan Karşı gazetesine yönelik davada yargılanan Eski CHP Milletvekili Eren Erdem'e, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasının onanması istendi.

"ADALETİ SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUM"

Konuyla ilgili haberi sosyal medya hesabından paylaşan Eren Erdem, savcılığın talebine şu ifadelerle yanıt verdi:

* Sadece bir 'gizli tanık' ifadesiyle açılan ve duruşmada gizli tanığın; 'hükümet bana Eren Erdem’e iftira atmayı telkin etti, Mustafa Varank’ın adamı savcıyı ayarladı” demesiyle çöken davada Yargıtay savcısı onama istemiş. Normaldir, konuşmaya; adaleti savunmaya devam ediyorum...

AVUKAT CİNGİL: ESKİ HABER YENİDEN SERVİS EDİLDİ

Erdem'in avukatı Onur Cingil ise, konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Avukat Cingil, söz konusu talebin 2 ay önce tebliğ edildiğini ve kendilerinin de 1 buçuk ay önce tebligata itiraz ettiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

Cingil söz konusu paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

* Bugün ilk olarak hükümete yakın yayın organlarında çıkan 'Eren Erdem hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı onama istedi' haberleri 2 ay önce tarafımıza tebliğ edilen ve 1 buçuk önce de cevap verilen tebliğname ile ilgilidir. O tarihlerde bu konu gündemde de yer almıştır.

"HABERİN TEKRAR ORTAYA ATILMASI MANİDAR"

* Haberin neden tekrar ortaya atıldığını anlamamakla birlikte manidar bulmaktayız!

* Korona sebebiyle Yargıtay faaliyete ara vermişken(!) Maksatlıca bu haberleri çıkaranlara sözümüz: @erenerdemnet
SUÇSUZDUR! MASUMİYETİ SÜREÇ SONUNDA TESCİLLENECEKTİR. Bunu ülke kamuyu da bilmektedir!