İstanbul'un Esenyurt ilçesinde corona virüsüyle mücadele kapsamında polis ekipleri minibüs denetimi yaptı. Tedbirlere uymayan ve kapasitesinden fazla yolcu alan minibüs sürücülerine ceza kesildi. Durdurulan iki minibüsten birinde 14 yerine 30, diğerinde ise 28 yolcu çıktı. Minibüs şoförlerine 3 bin 150 lira para cezası kesildi.

"TEDİRGİN OLUYORUZ"

Ayakta seyahat ettiği için minibüsten indirilen bir yolcu bir çözüm üretilmesi minibüs sayısının arttırılması gerektiğini söyleyerek "Genel olarak bir problem var. Minibüsler az geliyor. Bunu daha çoğaltmaları lazım.  Her gün işe gidip geliyorum bu yoğunluk hep oluyor. Haliyle bu durum bizi tedirgin ediyor. Daha iyi olabilir" diye konuştu.

 

Ceza kesilen sürücü de "Yolda yolcu var alamıyorsun alsan ayrı problem. Metroyu metrobüsü de görüntüleyin biraz. Normal zamanda da ayakta yolcu almam yasak biliyorum. Metropol bir şehirdeyiz yapabileceğimiz bir şey varsa söyleyin" şeklinde konuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="Fazla yolcu taşıdığı için ceza kesilen minibüs şoförünün ilginç tepkisi" desc="İstanbul'da fazla yolcu taşıdığı için para cezası kesilen minibüs şoförü, 'Cezayı yedim afiyet olsun. Allah yemeyenlere de yemeyi nasip etsin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/04/iecrop/detay-kopya-7_16_9_1593854373.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/fazla-yolcu-tasidigi-icin-ceza-kesilen-minibus-soforunun-ilginc-tepkisi-5910843/"]