Olay, Kilyos'ta dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. A.D. (33) adlı kadın, önceki gün öğle saatlerinde jandarma karakoluna giderek, boşanma aşamasında olduğu Kenan D.'nin kendisine şiddet uyguladığını belirterek şikayetçi oldu.

Sokak ortasında karısını darp ettikten sonra kaçtığı belirlenen Kenan D., jandarmanın takibi sonucu, saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı.

JANDARMA SOKAKTA NÖBET TUTTU

Geçtiğimiz hafta eşinin yaptığı başvurunun ardından uzaklaştırma kararı alındığı öğrenilen Kenan D., eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bunun üzerine jandarma ekipleri, Kenan D.'nin eşine tekrar zarar vermesini engellemek amacıyla, önceki geceden itibaren, A. D.'nin sığındığı baba evinin bulunduğu sokakta tedbir alarak nöbet tutmaya başladı.

FOTO: DHA


KAYINPEDERİNİN OTURDUĞU BİNA DUVARINA ZARAR VERDİ

Eşinin babasıyla birlikte yaşadığı sokağa dün öğleden sonra gelen Kenan D., kullandığı otomobille, kayınpederinin yaşadığı binanın bahçe duvarına ve kapısına defalarca vurarak zarar verdi.

Kenan D., daha fazla zarar veremeden sokakta tedbir alan jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Eşinin erkek kardeşleri tarafından dövüldüğünü iddia eden Kenan D.'nin, öfkeyle bu olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

"HAMİLEYKEN BİLE DÖVDÜ"

Olayın ardından konuşan A.D.'nin annesi Sedef K., "İlk önce beni dövmeye geldi. Beni darp etti. Oğlu ayırdı. Sonra kızımı dövmeye gitti. Daha sonra oğullarımı kayalıklara çağırdı. Çocuklarım konuşmaya gidince onlarla orada kavga etti. Silah varmış, silahın dipçiği ile oğlumun kafasına vurmuş iki el ateş etmiş. Silah tutukluk yapmış. İki seferdir uzaklaştırması var ama yine de evin önüne geliyor. Ne benim ne de çocuklarımın can güvenliği yok. Dün de gelip eve defalarca otomobille çarpı. Komşularım çığlık çığlığa bağırdı. Kenan D. benim onları ayırmaya çalıştığımı düşünüyor. Evlendiklerinden beri 15 yıldır şiddet uyguluyor. Hamileyken bile dövdü. Darp raporları var" dedi.

OLAY ANI KAMERADA

Olay anı, cep telefonu ve güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, otomobiliyle kayınpederinin evinin önünden geçen Kenan D., aracını durdurup geri geri gittikten sonra, bahçe duvarı ve kapısına defalarca vurarak zarar veriyor. Bu sırada aracın yanına gelen jandarma ekibi Kenan D.'nin araçtan inmesini söyleyerek gözaltına alıyor.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Öte yandan Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheli Kenan D. ile onun tarafından ruhsatsız silahla yaralanan eşinin kardeşleri M.K. ve S.K. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildiler.

Savcılıkça ifadeleri alınan üç şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi 11. Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilen şüphelilerden Kenan D. ifadesinde, eşinden 6 aydır ayrı yaşadığını, eşinin kardeşlerinin kendi kulübesine geldiklerini aralarında tartışma çıktığını ellerinde taş ve bıçak olduğunu görünce kendini kurtarmak için silah sıktığını, kimsenin yaralandığını görmediğini belirterek serbest bırakılmasını istedi.

M. ve S.K. kardeşler ise eniştelerinin çağırması üzerine kulübesine gittiklerini, üzerlerinde hiçbir şey olmadığını, eniştelerinin kendilerine silah çekip yaraladığını söylediler.

ENİŞTE TUTUKLANDI

Mahkeme şüpheli Kenan D.'nin; M.K.'yi silahla bacağından yaraladığı, kardeşi S.K.'yi de kafasına silahla vurarak yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

A.D.'in kardeşlerinin ise karakola imza vermek şeklinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılmalarına karar verildi. (DHA)