Gaziantep 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'nde faailiyet gösteren makarna fabrikasında bir işçi, rahatsızlanınca hastaneye gitti.

TESTİ POZİTİF ÇIKTI

İşçiye şüphe üzerine yapılan corona virüsü testi pozitif çıktı. Bunun üzerine fabrikada çalışan işçilerin tamamına test yapıldı.

25 işçide de corona virüsü olduğu tespit edildi. Filyasyon ekipleri, işçilerin temaslı olduğu kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

14 EV KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan Gaziantep’in Araban ilçesinde gittiği hastanede şüphe üzerine corona virüsü testi yapılan 2 kişinin sonuçları pozitif çıktı. Virüs tespit edilen 2 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, bu kişilerin temas kurduğu kişilerin de yaşadığı toplam 14 evde karantina uygulaması başlatıldı. (DHA/İHA)

[old_news_related_template title="Yolcular isyan etti: Uçakta ve form doldurma sırasında virüsü kesin kaptık" desc="Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığınca sık sık hatırlatılan sosyal mesafe ve corona virüs korunma tedbirlerinin uçaklarda uygulanmadığı ortaya çıktı. Dün Bodrum-İstanbul uçuşunda kaydedilen sosyal mesafesiz görüntülerin, Londra’dan Kayseri ve Gaziantep’e yapılan uçuşlarda da yaşandığı ortaya çıktı. Tam kapasite dolulukla, sosyal mesafe kurallarının uygulanmadığı uçaklarla gelen yolcular, hava alanında da pandemi kurallarına uyacaklarına ilişkin formları doldurmak için 40 dakika bekletildi. Yolcular 'Uçakta ve form doldurma sırasında virüsü kesin kaptık. Form doldurulacaksa neden uçakta dağıtmadılar' diyerek duruma tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/09/iecrop/ucak-880_16_9_1591713580.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yolcular-isyan-etti-ucakta-ve-form-doldurma-sirasinda-virusu-kesin-kaptik-5865076/"]